- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιερέας «μαϊμού» πωλούσε απολυμαντικό ως φάρμακο για τον κορωνοϊό
Συνελήφθη μαζί με τους τρεις γιους του - Η απίστευτη υπόθεση στη Φλόριντα των ΗΠΑ
Ένας ιερέας «μαϊμού» στις ΗΠΑ πωλούσε επικίνδυνο απολυμαντικό ως φάρμακο για τον κορωνοϊό - Συνελήφθησαν και οι τρεις γιοι του.
Συνελήφθη στις ΗΠΑ ένας ιερέας «μαϊμού», ο οποίος πωλούσε απολυμαντικό ως φάρμακο για τον κορωνοϊό.
Ο συλληφθείς υποστήριζε ότι το απολυμαντικό αυτό θεραπεύει πολλές ασθένειες, μεταξύ των οποίων και τον κορωνοϊό.
Εκτός από τον ιερέα «μαϊμού» που πωλούσε απολυμαντικό ως φάρμακο για τον κορωνοϊό, υπό κράτηση τέθηκαν και οι τρεις γιοι του. Αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Μαρκ Γκρίνον, από τη Φλόριντα, εκμεταλλεύτηκε τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Τραμπ για τα απολυμαντικά και τον κορωνοϊό, προκειμένου να προωθήσει το Θαυματουργό Μεταλλικό Διάλυμα (MMS). «Ο Τραμπ έχει το MMS και όλες τις πληροφορίες» είχε γράψει στο Facebook ο Γκρίνον, προσθέτοντας: «Μακάρι ο Θεός να βοηθήσει και άλλους να δουν την Αλήθεια!».
Τελικά το Θαυματουργό Μεταλλικό Διάλυμα ήταν τοξικό και επικίνδυνο για όποιον το χρησιμοποιούσε.
Σε δικαστικά έγγραφα των εισαγγελικών αρχών στη Φλόριντα των ΗΠΑ αναφέρεται ότι «έλαβαν πληροφορίες για ανθρώπους που χρειάστηκε να νοσηλευτούν, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα υγείας και για άλλους που πέθαναν αφού κατανάλωσαν το MMS». Η εισαγγελία δεν διευκρίνισε πόσοι θάνατοι αποδίδονται σε αυτό το διάλυμα που πωλούσε ο ιερέας «μαϊμού».
Μισό εκατ. ο τζίρος για τον ιερέα «μαϊμού» που πωλούσε επικίνδυνο απολυμαντικό ως φάρμακο για τον κορωνοϊό
Οι τρεις γιοι του Γκρίνον κατηγορούνται επίσης για σύσταση συμμορίας με σκοπό την απάτη, για παραβίαση των ομοσπονδιακών νόμων για τα φαρμακευτικά σκευάσματα και για παρεμπόδιση δικαιοσύνης.
Η τελευταία κατηγορία σχετίζεται με το γεγονός ότι οι Γκρίνον, μέσω της υποτιθέμενης εκκλησίας τους, της «Εκκλησίας της Γένεσης Β΄ της Υγείας και της Θεραπείας», δεν υπάκουσαν στην εντολή των ομοσπονδιακών αρχών να σταματήσουν να πωλούν το συγκεκριμένο προϊόν.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, χάρη στις πωλήσεις του MMS απέσπασαν 500.000 δολάρια.
Ο Γκρίνον «παραδέχτηκε πολλές φορές» ότι η «εκκλησία» του «δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία» και ότι την ίδρυσε «για να νομιμοποιήσει τη χρήση του MMS και για να μην καταλήξει στη φυλακή». Η υποτιθέμενη εκκλησία υποστηρίζει ότι το MMS βοηθάει στη θεραπεία και την πρόληψη του κορωνοϊού αλλά και άλλων ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ, ο αυτισμός, ο καρκίνος στον εγκέφαλο, το AIDS και η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Εδώ και αρκετά χρόνια η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων είχε προειδοποιήσει ότι το MMS μπορεί να προκαλέσει «ναυτία, εμετό, διάρροια και συμπτώματα σοβαρής αφυδάτωσης».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.