Κοσμος

Βέλγιο: Μη συμβουλεύεστε την «πορτοκαλί» λίστα με την Ελλάδα

Ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών διαψεύδει ότι οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα θα υποβάλλονται σε τεστ και θα μπαίνουν σε καραντίνα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για «παλιά σήμανση χρωμάτων» στη λίστα διακοπών που έχει την Ελλάδα στην «πορτοκαλί» κατηγορία, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην «πορτοκαλί» λίστα του Βελγίου κάτι που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στο Βέλγιο από τη χώρα μας θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα. Από ότι φαίνεται όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς η λίστα είναι παλιά και μη ανανεωμένη.

«Μην κοιτάτε τη λίστα με την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή "διακοπές" του υπουργείου Εξωτερικών. Έχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς», ανέφερε ο υπουργός Εξωτεικών του Βελγίου, Βαν Λατέμ μιλώντας στο βελγικό μέσο rtbf. 

Ο Βέλγος εκπρόσωπος για τη μάχη κατά του κορωνοϊού σημείωσε ότι «για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες να μη συμβουλεύονται» τη συγκεκριμένη λίστα, η οποία θα ανανεωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, 8 Ιουλίου, υπήρξε επικοινωνία της Ελλάδας με το Υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ