- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Harvard και MIT ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του Τραμπ
Προκειμένου να προστατευτούν οι ξένοι φοιτητές στις ΗΠΑ
Χάρβαρντ και ΜΙΤ υπέβαλαν αγωγή στη διοίκηση Τραμπ με αφορμή το διάταγμα που δεν επιτρέπει την παρακολούθηση online μαθημάτων σε ξένους φοιτητές στις ΗΠΑ
Να μπλοκάρει την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να για ανάκληση των θεωρήσεων εισόδου (visa) των ξένων φοιτητών, των οποίων τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω τηλεκπαίδευσης, ζήτησαν τα πανεπιστήμια Harvard και MIT (Massachusetts Institute of Technology) από ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ.
«Θα υπερασπιστούμε την υπόθεση με αποφασιστικότητα προκειμένου να επιτρέψουμε στους ξένους φοιτητές μας –και στους ξένους φοιτητές όλων των πανεπιστημίων της χώρας– να συνεχίσουν τις σπουδές τους χωρίς να κινδυνεύουν με απέλαση», ανέφερε ο πρύτανης του Χάρβαρντ Λόρενς Μπάκαου μέσω Twitter, ανακοινώνοντας την προσφυγή ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Βοστόνης.
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα επιτρέψει στους ξένους φοιτητές να παραμείνουν στις ΗΠΑ εάν τα πανεπιστήμιά τους αποφασίσουν, λόγω της πανδημίας, να παραδίδουν μαθήματα αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους. Αυτό θα ισχύσει κυρίως για το Χάρβαρντ, ένα από τα πλέον περίβλεπτα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.
Την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε εναντίον του επιφανούς πανεπιστημίου της Βοστόνης, χαρακτηρίζοντας «γελοία» την απόφασή του να συνεχίσει όλα τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους, λόγω της πανδημίας.
Το Harvard μετρά σχεδόν 5.000 ξένους φοιτητές επί συνόλου περίπου 23.000 φοιτητών. Στο MIT, η πανεπιστημιούπολη του οποίου βρίσκεται δίπλα σε εκείνη του Χάρβαρντ στη Βοστόνη, το 1/3 του συνόλου των φοιτητών του είναι ξένοι.
Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Βοστόνης, εναντίον του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας και της Αστυνομίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) όπως και των ηγεσιών τους, αυτή η απόφαση «βύθισε το Χάρβαρντ και το MIT και όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις ΗΠΑ, στο χάος».
Ελήφθη «χωρίς να ληφθεί υπόψη η υγεία των φοιτητών, των καθηγητών, του διοικητικού προσωπικού και του περιβάλλοντός τους» και αφήνει «εκατοντάδες χιλιάδες ξένους φοιτητές χωρίς τη δυνατότητα να φοιτήσουν στις ΗΠΑ», επισημαίνεται.
Για να μπορέσουν να παραμείνουν στη χώρα, η κυβέρνηση Τραμπ τους ζητάει να μεταγραφούν σε πανεπιστήμια που θα ξεκινήσουν τα μαθήματα με φυσική παρουσία, «όμως λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους οι περισσότεροι φοιτητές δεν μπορούν να το κάνουν».
Η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ είναι «αυθαίρετη και παρορμητική», σημειώνεται στην αγωγή, και δεν «λαμβάνει υπόψη σημαντικές διαστάσεις του προβλήματος». Πρόκειται για μια «απόπειρα εξαναγκασμού των πανεπιστημίων να επαναλάβουν την εκπαίδευση με φυσική παρουσία», παρά τους τρέχοντες υγειονομικούς κινδύνους. Οι ενάγοντες ζητούν από το δικαστήριο να εμποδίσει την εφαρμογή της απόφασης.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ξένοι φοιτούν σε αμερικανικά κολέγια και πανεπιστήμια με πολλές σχολές να βασίζονται στα έσοδα από τους ξένους φοιτητές, που συχνά καταβάλλουν πλήρως τα δίδακτρα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Τουλάχιστον 34 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, ενώ τρεις από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι ΗΠΑ ενέταξαν δυο ισχυρές βραζιλιάνικες συμμορίες στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων
Κατηγορίες περί έλλειψης διαφάνειας εκ μέρους του Λευκού Οίκου
Η αντίδραση της Συμμαχίας και τα αποτρεπτικά μηνύματα
Ο Μαρκ Ρούτε καταδικάζει την επίθεση ρωσικού drone - Το Βουκουρέστι προειδοποιεί τη Μόσχα με συνέπειες
«Το Ιράν πρέπει να συμφωνήσει ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.