Κοσμος

Πρόστιμο στους Βρετανούς γονείς αν δεν στείλουν τα παιδιά σχολείο

Το ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκάβιν Ουίλιαμσον

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Οι γονείς στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν θα στείλουν τα παιδιά τους τον Σεπτέμβριο στο σχολείο θα τιμωρούνται με πρόστιμα.

Ο υπουργός Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου επανέλαβε την προειδοποίηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον περί επιβολής προστίμων στους γονείς που θα κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο τον Σεπτέμβριο.

«Η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία θα είναι υποχρεωτική», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Γκάβιν Ουίλιαμσον μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC και διευκρίνισε, «θα πρέπει να υπάρχει κάποιος πολύ σημαντικός λόγος για να μείνει κάποιο παιδί σπίτι ή να έχουν επιβληθεί τοπικά lockdowns».

Ο Βρετανός υπουργός τόνισε «η παιδεία είναι υποχρεωτική και φυσικά θα υπάρξουν πρόστιμα σε γονείς». Ο Γκάβιν Ουίλιαμσον ανέφερε επίσης ότι το σχέδιο της κυβέρνησης και όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στην Αγγλία θα ανακοινωθούν «στο τέλος της εβδομάδας».

Τέλος ο Βρετανός παραδέχθηκε ότι οι προσπάθειες για περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοϊού στα σχολεία θα είναι πιο δύσκολες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ