Κοσμος

Βία σε street party στους δρόμους του Μπρίξτον στο Λονδίνο

Περισσότεροι από 20 αστυνομικοί τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Brixton street party erupts into chaos and violence

Βίαιες συμπλοκές στο Μπρίξτον του νότιου Λονδίνου όταν η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει street party. 22 αστυνομικοί τραυματίες.

Περισσότεροι από 20 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο νότιο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν επιχείρησαν να διαλύσουν ένα street party στο Μπρίξτον με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συμπλοκές. Σύμφωνα με την αστυνομία η επέμβαση αποφασίστηκε καθώς το πάρτι αντίβαινε στους κανόνες για τον περιορισμό της πανδημίας.

Τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media δείχνουν τους συμμετέχοντες στο πάρτι να διαλύουν περιπολικά και τους αστυνομικούς να κυνηγούν τους νεαρούς στους δρόμους του Μπρίξτον.

Η Μητροπολιτική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τραυματίστηκαν συνολικά 22 αστυνομικοί εκ των οποίων οι δύο χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη. Αρκετά περιπολικά υπέστησαν ζημιές. Σε ένα από τα βίντεο οι νεαροί φαίνονται να ρίχνουν μπουκάλια στους αστυνομικούς, ενώ σε άλλο φαίνεται ένας νεαρός με αίματα στο πρόσωπο.


Τι αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Η εκδήλωση συνεχίστηκε και περισσότεροι αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή και η ομάδα έγινε εχθρική απέναντι στους αστυνομικούς», ανακοίνωσε η αστυνομία. «Χθες το βράδυ λάβαμε πολλές κλήσεις από κατοίκους που εξέφρασαν ανησυχία, διαμαρτυρόμενοι για μια μεγάλη συγκέντρωση, θόρυβο, αντικοινωνική συμπεριφορά και βία και οι αστυνομικοί επενέβησαν ανταποκρινόμενοι στις ανησυχίες αυτές», δήλωσε ο διοικητής της αστυνομίας Κόλιν Γουίντγκροουβ. «Τέτοιες συναθροίσεις είναι παράνομες, δημιουργούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και παραβιάζουν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί για τον νέο κοροναϊό. Η βία που άσκησαν προς τους αστυνομικούς είναι εντελώς απαράδεκτη και δεν θα την ανεχθούμε υπό οποιαδήποτε μορφή», κατέληξε.

Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίτι Πατέλ, έκανε λόγο για «άθλιες και καταδικαστέες σκηνές». Και ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, έγραψε στο Twitter: «Καμία ανοχή στη βία κατά των αστυνομικών δυνάμεων» ενώ πρόσθεσε πως «είναι τέτοιου είδους συναθροίσεις εν μέσω της πανδημίες είναι ανεύθυνες και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ