Κοσμος

Στη «Γιορτή του Πατέρα» είναι αφιερωμένο το Doodle της Google

Πώς να φτιάξετε τη δικιά σας κάρτα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Google Doodle για τη «Γιορτή του Πατέρα»
Google Doodle για τη «Γιορτή του Πατέρα»

«Γιορτή του Πατέρα»: Το σημερινό Doodle της Google είναι αφιερωμένο στους μπαμπάδες όλου του κόσμου.

Στη σημερινή «Γιορτή του Πατέρα» είναι αφιερωμένο το Doodle της Google, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως αν και σε ορισμένες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει. 

Πρώτη την γιόρτασε η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ - Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την «Ημέρα της Μητέρας», προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Ο πρώτος εορτασμός της «Ημέρας του Πατέρα» έγινε στις 19 Ιουνίου 1910 στο Σπόκεν της πολιτείας Γουάσινγκτον, όπου ζούσε η οικογένεια Σμαρτ.

Παρέμεινε ένα γεγονός τοπικής σημασίας για πολλά χρόνια μέχρι το 1966, οπότε ο τότε αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον με διάταγμά του ανακήρυξε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως «Ημέρα του Πατέρα».

Στην Ευρώπη έπαψε να είναι «Ημέρα του Πατέρα» αλλά ονομάζεται «Γιορτή του Πατέρα» (fête des pères) με αρχή από τη Γερμανία που συνδεόταν άμεσα με την οικογενειακή έξοδο και τη γιορτή της μπύρας.

Η Google δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις τη δική σου κάρτα.

Father's Day 2020 (June 21) Google Doodle interactive : How to make father's day greeting card 2020

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ