Κοσμος

Έκθετη η Πορτογαλική αστυνομία στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν

Πώς καίει τις αρχές της Πορτογαλίας η ομολογία του Γερμανού παιδόφιλου Κρίστιαν Μπρίκνερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαντλίν Μακάν - Κρίστιαν Μπρέκνερ
Μαντλίν Μακάν - Κρίστιαν Μπρέκνερ

Νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως εκθέτουν την πορτογαλική αστυνομία για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν Μακάν το 2007.

Συγκλονιστικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για την υπόθεση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν τον Μάιο του 2007 από πορτογαλικό θέρετρο, που εκθέτουν την πορτογαλική αστυνομία για ολιγωρία. Μάλιστα, αν ισχύουν τα όσα ισχυρίζεται θύμα βιασμού στην Πορτογαλία, η πορτογαλική αστυνομία με εισαγγελική εντολή κατέστρεψε δείγμα DNA που ίσως θα μπορούσε να εξεταστεί στις έρευνες για την αναζήτηση της Μαντλίν.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ένα χρόνο πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν, ο βασικός ύποπτος για την αρπαγή της, ο Γερμανός παιδόφιλος, Κριστιάν Μπρίκνερ, είχε παραδεχτεί σε δικαστήριο της Πορτογαλίας ότι είναι «σεξουαλικό αρπακτικό». Ο Μπρίκνερ είχε αποκαλύψει τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις ενώπιον Πορτογάλου ανακριτή, τότε όμως οι αρχές της χώρας δεν είχαν σκεφτεί πως θα μπορούσε να είναι ο απαγωγέας του τρίχρονου κοριτσιού. Αν και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι έχει βιάσει παιδιά στην Γερμανία, το όνομά του δεν καταγράφηκε από την αστυνομία, αλλά ούτε συμπεριελήφθη στη λίστα με τους πιθανούς απαγωγείς της Μαντλίν από την Πράια ντα Λουζ στην Πορτογαλία το 2007, ασχέτως αν εκείνη την εποχή έμενε και κυκλοφορούσε στην περιοχή.

Ο Γερμανός παιδεραστής είχε υποστηρίξει ότι είχε ποινικό μητρώο στην πατρίδα του, καθώς είχε διαπράξει σεξουαλικά αδικήματα όταν έδινε κατάθεση για κλοπή ντίζελ από εμπορικά φορτηγά στο Αλγκάρβε το 2006. «Όταν ήμουν 17 ετών, είχα καταδικαστεί τη Γερμανία για κλοπή και σεξουαλικά αδικήματα», είχε πει το 2006 στον Πορτογάλο ανακριτή ο Μπρίκνερ.

Την ίδια ώρα, άλλο ένα στοιχείο «καίει» τις πορτογαλικές αρχές. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Ιρλανδής Χέιζελ Μπίχαν, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού το 2004 στο πορτογαλικό θέρετρο Πράια ντα Ρόχα, ο Μπρίκνερ θα μπορούσε να είναι ο άνδρας με τη μάσκα που της επιτέθηκε. Όπως αποκαλύπτει, με εισαγγελική απόφαση, καταστράφηκε δείγμα DNA που θα μπορούσε να οδηγήσει στον δράστη και ίσως βοηθούσε στην εξιχνίαση της υπόθεσης της Μαντλίν ΜακΚάν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ