Κοσμος

Εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές πέθαναν από κορωνοϊό στη Ρωσία

Τι δείχνουν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν - Διαψεύδει το Υπουργείο Υγείας και κάνει λόγο για μικρότερο αριθμό θανάτων.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στη Ρωσία
Κορωνοϊός στη Ρωσία/ © EPA/SERGEI CHIRIKOV

Βαρύ το τίμημα για γιατρούς και νοσηλευτές που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό στη Ρωσία: Σχεδόν 500 κόλλησαν Covid-19 και πέθαναν.

Επιβεβαιώθηκε η πληροφορία ότι εκατοντάδες γιατροί και νοσηλευτές πέθαναν από κορωνοϊό στη Ρωσία.

Ειδικότερα, σχεδόν 500 γιατροί και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού έχουν πεθάνει από κορωνοϊό στη Ρωσία, δήλωσε την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 η επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας (Roszdravnadzor) Άλα Σαμοϊλόβα.

«Σήμερα, επιβεβαιώνουμε ότι η επιδημία προς το παρόν δεν έχει τελειώσει. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη Ρωσία έχουν νοσήσει και δυστυχώς περισσότεροι από 7.500 μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει» τόνισε. Και διευκρίνισε: «489 είναι μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Δηλαδή σχεδόν 500 άνθρωποι, οι οποίοι είναι συνάδελφοι μας, τους χάσαμε».

Μετά τη δήλωση της Σαμοϊλόβα, όπως γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta, το γραφείο τύπου της υγειονομικής υπηρεσίας (Roszdravnadzor) ανακοίνωσε ότι η Σαμοϊλοβα αναφέρθηκε σε μη επίσημα στοιχεία «που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο».

Στις 26 Μαΐου 2020 το Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι πέθαναν 101 ιατροί και νοσηλευτές από κορωνοϊό, ενώ η ανεπίσημη ιστοσελίδα που δημιούργησαν οι ίδιοι οι γιατροί ανέφερε ότι από τον Covid-19 έχουν χάσει τη ζωή τους 444 μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με τη Σαμοϊλόβα, αρχικά η χώρα δεν ήταν πλήρως έτοιμη να αντιμετωπίσει την πανδημία, ειδικότερα υπήρχαν λίγα μέσα ατομικής προστασίας.

«Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη. Εάν μιλήσουμε ευθέως, πρέπει να πω ότι κατά την έναρξη υπήρξαν παράπονα, υπήρξαν κάποιες ελλείψεις, σήμερα όμως όλα λειτουργούν λίγo-πολύ βάσει σχεδίου. Σήμερα, σχεδόν δεν ακούμε παράπονα που να λένε ότι τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν διαθέτουν μέσα ατομικής προστασίας ή δεν κάνουν τέστ» ξεκαθάρισε η Σαμοϊλόβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ