Κοσμος

Ελβετία: Ξέχασε χρυσό αξίας 170.000 ευρώ στο τρένο

Οι αρχές αναζητούν τον ιδιοκτήτη τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάρες Χρυσού
Μπάρες Χρυσού © EVERYPIXEL

Οι ελβετικές αρχές αναζητούν τον ιδιοκτήτη ενός πακέτου με μπάρες χρυσού τις οποίες ξέχασε στο τρένο τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε ένα βαγόνι τρένου είναι πιθανό να ξεχάσει κανείς ομπρέλες, παλτά, άντε καμιά βαλίτσα. Στη Λουκέρνη της Ελβετίας όμως κάποιος ξέχασε μπάρες χρυσού αξίας περίπου 170.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές η συσκευασία που περιείχε τις μπάρες εντοπίστηκε σε ένα τρένο που έφτασε στην πόλη από το Σεντ Γκάλεν τον περασμένο Οκτώβριο και έως τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, υπάρχει περιθώριο πέντε ετών για τον άνθρωπο που τις ξέχασε να δώσει «αξιόπιστους ισχυρισμούς» πως πράγματι του ανήκει ο χρυσός.

Ακόμα και για μία χώρα με το πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο της Ελβετίας το γεγονός πως εδώ και μήνες κανείς δεν έχει αναζητήσει τις μπάρες έκανε εντύπωση.

Πριν τρία χρόνια ένα παρεμφερές περιστατικό είχε συμβεί στη Γενεύη. Οι αρχές είχαν βρει πακέτα από κομμένα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ στις τουαλέτες τριών εστιατορίων. Η συνολική αξία των χαρτονομισμάτων πριν καταστραφούν υπολογίζονταν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ