Κοσμος

Το αυτοκίνητο του φυγάδα Ότζει Σίμπσον επανακυκλοφορεί

Η Ford επέλεξε(;) να λανσάρει το νέο Ford Bronco τη μέρα των γενεθλίων του Ότζει Σίμπσον

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ford κυκλοφορεί το νέο Ford Bronco, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε στη φυγή του ο Ότζει Σιμπσον, στις 9 Ιουλίου, μέρα των γενεθλίων του.

 

 

Πριν από 26 χρόνια, στις 17 Ιουνίου 1994 περίπου 100 εκατομμύρια Αμερικανοί είδαν στις τηλεοράσεις τους το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας με τον Οτζέι Σίμπσον στους δρόμους τους Λος Άντζελες. 

Ο πρώην σταρ του αμερικάνικου ποδοσφαίρου είχε κηρυχθεί κατηγορούμενος για τον φόνο τις πρώην συζύγου του και του φίλου της και είχε συμφωνηθεί να παραδοθεί ο ίδιος στις αρχές για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Όμως αυτό δεν συνέβη. Ο Ο Τζει μαζί με τον φίλο του Αλ Κόουλινγκς επιβιβάστηκαν σε ένα λευκό Ford Bronco και ξεκίνησαν χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. 

Γρήγορα έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομία. Το κυνηγητό που ακολούθησε κράτησε πάνω από 2μιση ώρες και τελικά το Ford Bronco επέστρεψε στο σπίτι του Σίμπσον και εκείνος παραδόθηκε.

Όμως το κυνηγητό στους δρόμους του Λος Άντζελες έχει μείνει στην ιστορία της αμερικάνικης τηλεόρασης. Το ενδιαφέρον ήταν τόσο μεγάλο που το NBC χώρισε την οθόνη του στα δύο, στη μία πλευρά έπαιζαν οι τελικοί του NBA, στην άλλη το λευκό Ford Bronco με τον Σίμπσον στο πίσω κάθισμα. 

Η Ford απέσυρε το συγκεκριμένο μοντέλο το 1996. Φέτος αποφάσισε αν κυκλοφορήσει τη νέα του έκδοση, σε μια ημερομηνία που αναδεικνύεται τουλάχιστον ατυχής. Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιουλίου, δηλαδή τη μέρα των γενεθλίων του Ο Τζέι Σίμπσον. 

«Θέλω να πιστεύω πως έκαναν λάθος. Δεν κοίταξαν το ημερολόγιο...» σχολιάζει ο Τζον Μακελρόι αναλυτής της αγοράς αυτοκινήτου. 

«Δεν νομίζω πως η Ford θέλει να συσχετίσει την κυκλοφορία ενός εμβληματικού της οχήματος με το ανθρωποκυνηγητό για έναν άνθρωπο που κατηγορούνταν πως δολοφόνησε τη μητέρα των παιδιών του».Μάλιστα, ο Μακελρόι προχώρησε στην πρόβλεψη πως η εταιρεία θα ορίσει νέα ημερομηνία κυκλοφορίας. 

Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Εκ μέρους της εταιρείας ο διευθυντής επικοινωνίας Μάικ Λεβίν επιβεβαίωσε πως το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει στις 9 Ιουλίου. Το ό,τι εκείνη τη μέρα ο Σίμπσον έχει γενέθλια το χαρακτήρισε «απλή σύμπτωση»

Το μόνο βέβαιο είναι πως το 1994 η Ford δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη για τη συσχέτιση  του μοντέλου της με μία υπόθεση δολοφονίας. 

Στην Ελλάδα  ο Ότζει Σίμπσον ίσως δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμος ως αθλητής, όμως η δολοφονία της πρώην συζύγου του, Νικόλ Μπράουν και η δίκη στην οποία ο Σίμπσον τελικά αθωώθηκε είναι πια αρκετά γνωστά σε μας από τη σειρά «Η Δίκη του Ότζει Σίμπσον» που προβάλλεται στο Netflix.