Κοσμος

ΗΠΑ: Έδωσαν σε τρεις αστυνομικούς μιλκσέικ με απολυμαντικό

Κατέληξαν στο νοσοκομείο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τρεις αστυνομικοί, στη Νέα Υόρκη, ήπιαν μιλσέικ που περιείχε ένα είδος καθαριστικού διαλύματος ή απολυμαντικού.

Τρεις αστυνομικοί, στη Νέα Υόρκη, πήγαν για φαγητό και κατέληξαν στο νοσοκομείο. Το περιστατικό δεν αποδίδεται σε εγκληματική πράξη αλλά πιθανότατα σε ανθρώπινο λάθος. Οι τρεις αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι κάποια ουσία, ένα είδος καθαριστικού διαλύματος ή απολυμαντικού, ήταν μέσα στο μιλκσέικ που έπιναν.

Οι αστυνομικοί που έπεσαν θύματα δηλητηρίασης στην αλυσίδα ταχυφαγίας «Shake Shack», ένιωσαν αδιαθεσία και νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Bellevue, όπου και σύμφωνα με το CNN, έλαβαν εξιτήριο λίγες ώρες αργότερα.

Η Ένωση Αστυνομικών της Νέας Υόρκης, που εκπροσωπεί πάνω από 50.000 αστυνομικούς είχε αρχικά μιλήσει για «επίθεση» κατά των αστυνομικών, νομίζοντας ότι η τοξική ουσία είχε μπει στα μιλκσέικ εσκεμμένα.

Ωστόσο, μετά την έρευνα, πηγές ανέφεραν στο δίκτυο «CBS New York» ότι το περιστατικό ήταν ατύχημα, πιθανότατα επειδή η μηχανή του μιλκσέικ είχε απολυμανθεί με διάλυμα χλωρίνης και δεν την είχαν ξεπλύνει όπως έπρεπε πριν από τη χρήση.

Σε μια οργισμένη ανακοίνωση, η Ένωση των Αστυνομικών, η οποία ανέφερε ότι τα θύματα ήταν εκεί για μια διαδήλωση για τη δολοφονία του 46χρονου Φλόιντ, τονίζουν: «Όταν οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης δεν μπορούν καν να φάνε το γεύμα τους χωρίς να τους επιτεθούν, καθίσταται σαφές πως το εργασιακό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί δραματικά».

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, η διεύθυνση της αλυσίδας ταχυφαγίας εξέφρασε την ανησυχία της για το συμβάν και δήλωσε ότι συνεργάζεται άμεσα με την αστυνομία για να διαλευκανθεί η υπόθεση.
 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ