Κοσμος

Ντούντα: Η ιδεολογία ΛΟΑΤΚΙ πιο καταστροφική απ’ τον κομμουνισμό

Ο πρόεδρος της Πολωνίας και υποψήφιος για επανεκλογή στις 28 Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αντρέι Ντούντα
Ο Αντρέι Ντούντα με την πρώτη κυρία της Πολωνίας © Omar Marques/Getty Images/Ideal Images

«Ιδεολογία πιο επικίνδυνη από τον κομμουνισμό» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, το να διεκδικείς ίσα δικαιώματα για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, αποκάλεσε την προώθηση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας μια «ιδεολογία» πιο επικίνδυνη και από τον κομμουνισμό. Κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης για τις εθνικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου, ο Ντούντα δήλωσε ότι «η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ δεν είναι λαός, είναι μια ιδεολογία». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «η γενιά των γονέων μου είχε πολεμήσει ενάντια στον Κομμουνισμό για 40 χρόνια», προσθέτοντας ότι «δεν αγωνίστηκαν για αυτό έτσι ώστε να εμφανιστεί μια νέα ιδεολογία που είναι ακόμα πιο καταστροφική».

Ο Ντούντα επέκρινε, επίσης, τον ρόλο των σχολείων στην εκπαίδευση των παιδιών σε θέματα σεβασμού της διαφορετικότητας, της ισότητας των φύλων και του σεξουαλικού προσανατολισμού: «Αυτός δεν ήταν ο λόγος για τον οποίο η γενιά των γονέων μου για 40 χρόνια αγωνίστηκε να εκδιώξει την κομμουνιστική ιδεολογία από τα σχολεία, έτσι ώστε να μην μπορεί να καταπολεμηθεί στα παιδιά, να μην μπορεί να γίνει πλύση εγκεφάλου. Δεν πολεμούσαν ώστε να αποδεχόμαστε τώρα ότι θα έρθει μια άλλη ιδεολογία, ακόμα πιο καταστροφική για τον άνθρωπο, μια ιδεολογία που κάτω από τα κλισέ του σεβασμού και της ανοχής κρύβει τη βαθιά μισαλλοδοξία».

Η ευρωπαϊκή ομάδα δικαιωμάτων «LGBT ILGA-Europe» ισχυρίζεται ότι η Πολωνία υπό την ηγεσία του Ντούντα και του Κόμματος Δικαιοσύνης και Δικαιοσύνης (PiS) κατατάσσεται ως το μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χειρότερη απόδοση όσον αφορά στα δικαιώματα της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Επίσης, μιλώντας σε υποστηρικτές του σε εκδήλωση στην πόλη Μπρζεγκ, στη νότια Πολωνία, ο Ντούντα είπε ότι «οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τη σεξουαλική εκπαίδευση των παιδιών τους και δεν είναι δυνατόν κανένας θεσμός να παρεμβαίνει στον τρόπο που οι γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους». 

Ο Πολωνός πρόεδρος υπέγραψε έναν «Οικογενειακό Χάρτη» στις 10 Ιουνίου, με τον οποίο δεσμεύθηκε να αποτρέψει τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια από το να μπορούν να παντρευτούν ή να υιοθετούν παιδιά. Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, την απαγόρευση της διδασκαλίας ζητημάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στα σχολεία.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ