Κοσμος

Η Βόρεια Κορέα «ανατίναξε» το γραφείο διασύνδεσης στα σύνορα

Στο «κόκκινο» η ένταση στην κορεατική χερσόνησο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιμ Γιο Γιονγκ
Η Κιμ Γιο Γιονγκ και στο βάθος ο αδελφός της Κιμ Γιονγκ Ουν © EPA/PYONGYANG PRESS CORPS

Κλιμακώνεται η ένταση στα σύνορα Βορείου και Νοτίου Κορέας. Η Σεούλ λέει ότι η Πιονγκγιάνγκ ανατίναξε το γραφείο διασύνδεσης στα σύνορα.

Η Βόρεια Κορέα ανατίναξε το γραφείο διασύνδεσης στην πόλη Κεσόνγκ, ανακοίνωσαν πριν από λίγο αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας, κλιμακώνοντας την ένταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην κορεατική χερσόνησο. Το γραφείο είχε ανακαινιστεί το 2018 ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία ανάμεσα στις δύο Κορέες.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο στρατός της Βορείου Κορέας προειδοποιούσε ότι είναι έτοιμος να εισέλθει στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που χωρίζει στα δύο την κορεατική χερσόνησο. Η απειλή της Πιονγκγιάνγκ έγινε με αφορμή ομάδες αποστατών, οι οποίοι φέρονται να διοχετεύουν από τη Σεούλ προπαγανδιστικό υλικό και τρόφιμα στη Βόρεια Κορέα.

Συγκεκριμένα, το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap μετέδωσε, επικαλούμενο ανακοίνωση του βορειοκορεατικού κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, KCNA, το εξής: «Ο Στρατός μας παρακολουθεί στενά την τρέχουσα κατάσταση στην οποία οι σχέσεις Βορρά-Νότου γίνονται ολοένα και χειρότερες, και προετοιμάζεται πλήρως για την παροχή μιας σίγουρης στρατιωτικής εγγύησης για τυχόν εξωτερικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν από το Κόμμα και την Κυβέρνηση».

Η αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Γιονγκ, προειδοποίησε το Σαββατοκύριακο για αντίποινα και δήλωσε ότι έχουν ήδη δοθεί οδηγίες στον στρατό να προετοιμαστεί για το βήμα αυτό. Η Βόρεια Κορέα κατέστησε σαφές ότι εξοργίστηκε από τους αποστάτες και την περασμένη εβδομάδα έκοψε όλους τους διαύλους επικοινωνίας με τη Σεούλ, ενώ απείλησε να κλείσει το γραφείο σύνδεσης των δύο κυβερνήσεων.

Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας απάντησε από την πλευρά του σήμερα ότι συνεργάζεται στενά με τις ΗΠΑ, προκειμένου να παρακολουθεί στενά τις στρατιωτικές κινήσεις της Πιονγιάνγκ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ