Κοσμος

Πώς ο ΛεΜπρον Τζέιμς φροντίζει να μην χαθεί η ψήφος των μαύρων

Η οργάνωση «More than a vote» ενόψει της εκλογικής μάχης του Νοεμβρίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΛεΜπρον Τζέιμς
ΛεΜπρον Τζέιμς © EPA/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ίδρυσε οργάνωση για τα δικαιώματα και την ενημέρωση των μαύρων ψηφοφόρων ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Μία ημέρα μετά την καταγγελία του για «συστημικό ρατσισμό» στην εκλογική διαδικασία σε συγκεκριμένες γειτονιές της πολιτείας της Τζόρτζιας, ο «βασιλιάς» ΛεΜπρον Τζέιμς ανακοινώνει την ίδρυση ενός νέου μη κερδοσκοπικού οργανισμού με στόχο την ενημέρωση των κοινοτήτων των μαύρων Αμερικανών σχετικά με τις εκλογές.  Η οργάνωση ονομάστηκε «More than a vote» εμπνευσμένο από το «More than an athlete» το μότο ζωής που έχει υιοθετήσει ο παίκτης του NBA.

«Ήρθε επιτέλους η ώρα να κάνουμε τη διαφορά», δήλωσε ο τέσσερις φορές MVP του NBA σε συνέντευξή του στους «New York Times» και πρόσθεσε, «η σωστή ενημέρωση είναι απαραίτητη σε όλους, τώρα νιώθουμε πως ο κόσμος άρχισε επιτέλους να μας ακούει».

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί για να πολεμήσει την αποχή, η οποία είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. «Ναι θέλουμε να βγείτε έξω και να ρίξετε την ψήφο σας, αλλά θέλουμε πρώτα να σας ενημερώσουμε. Να σας δείξουμε τι προσπαθούν να κάνουν για να σας αποτρέψουν από το να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα», τόνισε στους Times.  Σε αυτήν την πρωτοβουλία ο ΛεΜπρον έχει μαζί του κι άλλους NBAers όπως ο Ντρέιμοντ Γκριν, ο Τρέι Γιανγκ , ο Έρικ Μπλέντσο. Η λίστα περιλαμβάνει αθλητές κι από άλλα σπορ και καλλιτέχνες. Την χρηματοδότηση της κίνησης ανέλαβε ο σταρ των Λέικερς  που επέλεξε ως συνεργάτες του γνωστούς επιχειρηματικούς και επενδυτικούς συμβούλους.

Η εκστρατεία ενημέρωσης θα απευθυνθεί σε μεγάλες κοινότητες πολιτειών του Μίσιγκαν της Πενσιλβάνια, της Βόρειας Καρολίνας, της Φλόριντας, του Τέξας και της Τζόρτζιας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ