Κοσμος

Ανιψιά Τζορτζ Φλόιντ: Δεν είναι μόνο φόνος, είναι έγκλημα μίσους

Τα συγκινητικά λόγια της Μπρουκ Ουίλιαμς στην κηδεία του θείου της στο Χιούστον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
George Floyd's Niece Invokes Trump at Houston Funeral: 'When Has America Ever Been Great?'

Η Μπρουκ Ουίλιαμς, ανιψιά του Τζορτζ Φλόιντ, αποχαιρετά με συγκινητικά λόγια τον θείο της θύμα της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

«Όσο αναπνέω, θα αποδοθεί δικαιοσύνη». Με αυτήν τη φράση η Μπρουκ Ουίλιαμς, αποχαιρέτισε τον 46χρονο θείο της Τζορτζ Φλόιντ, θύμα της αστυνομικής βίας στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην κηδεία του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη γενέτειρά του, το Χιούστον, τα λόγια της ανιψιάς τους ήταν από τα πιο συγκινητικά. Η Μπρουκ Ουίλιαμς είπε ότι θα θυμάται πάντα τον θείο της ως έναν πνευματικά ισορροπημένο άνθρωπο, έναν ακτιβιστή.

Η Μπρουκ τόνισε πως κανένας από τους τέσσερις αξιωματικούς που ευθύνονται για τον θάνατο του Φλόιντ δεν έδειξε να έχει «καρδιά ή ψυχή». «Αυτός ο αξιωματικός δεν έδειξε να έχει τύψεις ενώ παρακολουθούσε την ψυχή του θείου μου να βγαίνει από το σώμα του. Παρακάλεσε και παρακάλεσε πολλές φορές για να σηκωθεί, αλλά τον πατούσατε πιο δυνατά. Γιατί πρέπει το σύστημα να είναι διεφθαρμένο;» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε πως ο θάνατος του θείου της δεν είναι «μόνο μια δολοφονία, αλλά κι ένα έγκλημα μίσους».

Απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν τα εγκλήματα μίσους. «Κάποιος είπε «να γίνει η Αμερική ξανά σπουδαία». Αλλά πότε ήταν σπουδαία η Αμερική;» κατέληξε η νεαρή.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ