Κοσμος

«Lose Yo Job»: Ο ύμνος των διαδηλωτών στις ΗΠΑ (video)

Ξεκίνησε πριν μήνες, μετά τη σύλληψη της Johnniqua Charles

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ
Διαδηλώσεις ©EPA/JOHN G. MABANGLO

Το «Lose Yo Job» έχει μετατραπεί στο τραγούδι - σύνθημα των κινητοποιήσεων στις ΗΠΑ κατά της αστυνομίας.

Το «Lose Yo Job» έχει εξελιχθεί στον ύμνο - σύνθημα των διαδηλώσεων που διαδραματίζονται εδώ και αρκετές ημέρες στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό. 

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν μήνες, συνελήφθη η Johnniqua Charles. Εκείνη άρχισε να ρωτάει τους αστυνομικούς γιατί την κρατάνε αφού δεν έχει κάνει τίποτα. Αυτό, συνδυάστηκε με μία ελαφριά χορευτική κίνηση και μετατράπηκε σε τραγούδι. Συγκεκριμένα, η Charles λέει στους αστυνομικούς: «Πρόκειται να χάσετε τη δουλειά σας, γιατί με κρατάτε για το τίποτα».

Η αυθόρμητη διαμαρτυρία της Charles έγινε viral μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Στις 3 Ιουνίου, οι DJs Suede the Remix God και ο iMarkkeyz χρησιμοποίησαν τα λόγια και έφτιαξαν ένα τραγούδι. Στο μουσικό βίντεο προστέθηκαν πλάνα της Beyoncé, του ράπερ Bobby Shmurda, και του μάπετ Elmo να χορεύουν στον ρυθμό και αμέσως απέκτησε μεγάλη απήχηση.

Οι διαδηλωτές σε πολλές πόλεις άρχισαν να χρησιμοποιούν το «Lose Yo Job» ως ύμνο και ως σύνθημα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. 

Αν το κίνημα κατά της αστυνομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είχε ένα σύνθημα, αυτό θα ήταν το «Lose Yo Job». Μπορεί να ακουστεί ως έκκληση, ως προειδοποίηση και ως απελπισμένη επιθυμία για την πραγματικότητα που οι σημερινοί διαδηλωτές επιδιώκουν να δημιουργήσουν.

iMarkkeyz x DJ Suede The Remix God - Lose Yo Job [IG Video Version]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ