Κοσμος

Νέα Υόρκη: Πέντε δρόμοι μετονομάζονται σε «Black Lives Matter»

Πού βρίσκονται οι οδοί - Η ανακοίνωση του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Αλλάζουν ονομασία πέντε δρόμοι στη Νέα Υόρκη
Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Αλλάζουν ονομασία πέντε δρόμοι στη Νέα Υόρκη/© EPA/JUSTIN LANE

Δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ: Πέντε δρόμοι στη Νέα Υόρκη αλλάζουν ονομασία - Μετονομάζονται σε «Black Lives Matter».

Συνολικά πέντε δρόμοι στη Νέα Υόρκη θα μετονομαστούν σε «Black Lives Matter» (σ.σ. Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν), ανακοίνωσε την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Το σύνθημα «Black Lives Matter» θα ζωγραφιστεί επίσης στους δρόμους σε «καίρια τοποθεσία» σε καθένα από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα, ανέφερε.

Η μία θα είναι κοντά στο Δημαρχείο του Μανχάταν, με τα άλλα σημεία να επιλέγονται από συμμετέχοντες, ακτιβιστές και στελέχη της πόλης. «Αυτό που θα είναι ξεκάθαρο -το όνομα του δρόμου και στους δρόμους της πόλης μας- είναι το συγκεκριμένο σύνθημα που αυτή η πόλη πρέπει τώρα να αισθανθεί πολύ πολύ βαθιά, και αυτό το έθνος επίσης, ότι οι "Ζωές των Μαύρων Μετρούν"» δήλωσε ο ντε Μπλάζιο.

Την περασμένη εβδομάδα, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιουριέλ Μπάουζερ μετονόμασε την περιοχή έξω από τον Λευκό Οίκο σε «Black Lives Matter Plaza» (Πλατεία «Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν») με τις λέξεις ζωγραφισμένες με τεράστια κίτρινα γράμματα σε κοντινούς δρόμους.

Αξιωματούχοι του Ντιτρόιτ εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να ονομάσουν μια πλατεία με το όνομα του κινήματος Black Lives Matter, ανέφερε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός WWJ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ