Κοσμος

Χουλουσί Ακάρ για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο: Υπάρχουν προβλήματα

Το μήνυμα του υπουργού Άμυνας της Τουρκίας για τον τρόπο που μπορούν αυτά να επιλυθούν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα προβλήματα σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο πρέπει να επιλυθούν με βάση το Διεθνές Δίκαιο, εκτίμησε ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Υπάρχουν προβλήματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με τον Χουλουσί Ακάρ, τα οποία μπορούν να επιλυθούν με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του το Σάββατο 9 Ιουνίου 2020 προς τους Τούρκους αξιωματικούς δήλωσε:

«Όλα μας τα προβλήματα στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο θέλουμε να τα επιλύσουμε με όλες τις πλευρές σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Αυτός είναι ο στόχος μας, όλα όσα λέει το Διεθνές Δίκαιο και το πλαίσιο της καλής γειτονίας». Ανέφερε, πάντως: «Από την άλλη όμως, και πρέπει να το πω αυτό, έχουμε τη θέληση και είμαστε αποφασισμένοι για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα - συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας των 83 εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών. Και είμαστε ικανοί για αυτό. Αυτό δεν είναι απειλή για κανέναν αλλά ούτε προβοκάτσια».

Ο Τούρκος υπουργός έστειλε μήνυμα και για την Κύπρο, υπογραμμίζοντας: «Η Κύπρος είναι εθνική μας υπόθεση και όλοι πρέπει να έχουν στο νου τους πως με τίποτα δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ