- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Ουάσινγκτον: Η δήμαρχος ζητά να φύγουν οι στρατιωτικές δυνάμεις
Συνεχίζονται εδώ και έξι ημέρες οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις
Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον ζήτησε να φύγουν από την πόλη οι ομοσπονδιακές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ ζήτησε και επίσημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να απομακρύνει τις ομοσπονδιακές και στρατιωτικές δυνάμεις από την πόλη, όπου συνεχίζονται εδώ και έξι ημέρες οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις.
Ταυτόχρονα, με πρωτοβουλία της Μπάουζερ, η περιοχή έξω από τον Λευκό Οίκο μετονομάστηκε σε «Black Lives Matter Plaza» (Πλατεία Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν) ενώ στους γύρω δρόμους καλλιτέχνες ζωγράφισαν το σύνθημα αυτό και τη σημαία της πόλης.
«Οι διαδηλωτές ήταν ειρηνικοί και την περασμένη νύχτα η αστυνομία (της Ουάσινγκτον) δεν έκανε καμία σύλληψη. Ζητώ επομένως να αποσύρετε όλες τις ομοσπονδιακές και στρατιωτικές δυνάμεις που στάλθηκαν ως ενισχύσεις», γράφει η δήμαρχος στην επιστολή της προς τον Τραμπ. Η τοπική αστυνομία «είναι καλά εξοπλισμένη για να χειριστεί τις μεγάλες διαδηλώσεις και τις δραστηριότητες που απορρέουν από την πρώτη τροπολογία» του Συντάγματος, η οποία εγγυάται το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν.
Η Μπάουζερ κατήγγειλε εξάλλου τις περιπολίες από άγνωστες δυνάμεις ασφαλείας στους δρόμους της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας.
Οι ομοσπονδιακές δυνάμεις εκκένωσαν βίαια την Πλατεία Λαφαγιέτ την Δευτέρα, κάνοντας χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, ώστε ο πρόεδρος να πάει πεζή σε μια εκκλησία για μια φωτογράφιση.
Η δήμαρχος ζήτησε εξάλλου από μια συλλογικότητα καλλιτεχνών που συνεργάζεται με τον δήμο να ζωγραφίσουν τους δρόμους στα βόρεια της «Πλατείας Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν» με τεράστια, κίτρινα γράμματα που σχηματίζουν το ίδιο σύνθημα. Τα τεράστια γράμματα εκτείνονται σε πολλά τετράγωνα της 16ης Οδού, μιας από τις κυριότερες αρτηρίες που οδηγεί στον Λευκό Οίκο.
«Υπήρξε μια διαμάχη αυτήν την εβδομάδα για το σε ποιον ανήκει ο δρόμος. Η δήμαρχος Μπάουζερ ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι είναι δρόμος της Περιφέρειας της Κολούμπια και να τιμήσει τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν ειρηνικά το βράδυ της Δευτέρας, ανέφερε ο προσωπάρχης της στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνδρας εισήλθε στον χώρο όπου φιλοξενούνται οι τίγρεις
Μετά τη συμφωνία ανάμεσα στον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ντόναλντ Τραμπ
«Προτείνω να αποκτήσουν νέο ηγέτη, ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία»
Το περιστατικό οδήγησε τις ρωσικές αρχές στην επιβολή καραντίνας σε περίπου 200 άτομα
Διοχέτευση 4,8 εκατομμυρίων τόνων ρωσικού ντίζελ στην αγορά
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας μετά τις διαδοχικές επιθέσεις
Συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη στη φυλακή
Πύραυλος των Χούθι έπληξε το αεροδρόμιο - Διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας
Εκδόθηκε ταξιδιωτική ειδοποίηση
Μερικές ακυρώσεις παρατείνονται μέχρι την Δευτέρα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαρίθμησε όσα θεωρεί διπλωματικές επιτυχίες του
«Άκουσα λίγα πράγματα, δεν ξέρω πολλά»
Η κρίση χρέους, η υψηλή χρηματοδότηση της εκπαίδευσης και οι συνδικαλιστικές πιέσεις
«Επένδυση στον πόλεμο» καταγγέλλει ο Ζελένσκι
Τι αναφέρεται για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία
Ποια είναι η συντηρητική σχολιάστρια προσκείμενη στο κίνημα MAGA
Ευρωπαϊκές χώρες ενωμένες στο πλευρό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Περίπου 229 κάτοικοι ψήφισαν τον 45χρονο, δίνοντάς του προβάδισμα μόλις 25 ψήφων έναντι του αντιπάλου του
Εν μέσω κρίσης του «It Ends with Us»
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα νότια παράλια της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.