Κοσμος

Ολλανδία: «Λουκέτο» σε δημοτικό - Δάσκαλοι βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό

Συναγερμός στην πόλη της Χάγης

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dimotiko-ekleise-koronoios.jpg
© Pixabay

Έκλεισε δημοτικό σχολείο στην Ολλανδία, καθώς διαπιστώθηκε ότι δάσκαλοι έχουν κορωνοϊό.

Ένα δημοτικό σχολείο στην Ολλανδία έκλεισε, καθώς δάσκαλοι βρέθηκαν θετικοί σε κορωνοϊό.

Το δημοτικό σχολείο βρίσκεται στη Χάγη. Όπως έγινε γνωστό, δύο δάσκαλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και 7 μαθητές εκδήλωσαν γαστρεντερολογικά προβλήματα.

Είναι το πρώτο σχολείο που κλείνει ξανά, από τότε που η Ολλανδία άναψε το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων την 11η Μαΐου 2020 στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων καραντίνας. Στην Ολλανδία έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 46.000 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 5.977 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σημειώνεται ότι τα λύκεια άνοιξαν ξανά την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020. Τα δύο κτίρια του σχολικού συγκροτήματος έκλεισαν, με αποτέλεσμα περίπου 500 μαθητές να επιστρέψουν στη διαδικτυακή εκπαίδευση για να περιοριστεί ο κίνδυνος για την υγεία τους.

«Δύο δάσκαλοι παρουσίασαν συμπτώματα το Σαββατοκύριακο και διαγνώστηκαν θετικοί σήμερα» είπε η Έκε Φόλτερς, η εκπρόσωπος Τύπου της διεύθυνσης εκπαίδευσης της Χάγης, προσθέτοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν επέστρεψαν στη δουλειά τους από τότε που αρρώστησαν. Οι ασθενείς δεν είχαν διδάξει μαθητές, ξεκαθάρισε η Φόλτερς.

Τα παιδιά, που παραπονέθηκαν για πόνους στο στομάχι, ένα πιθανό πρώιμο σύμπτωμα κορωνοϊού, έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ