Κοσμος

Παγκόσμια κατακραυγή για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ (video)

Διαδηλώσεις σε πρωτεύουσες και μεγάλες πόλεις του κόσμου κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ειρηνική διαδήλωση στη Χάγη για τη δολοφονία του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ
Ειρηνική διαδήλωση στη Χάγη για τη δολοφονία του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ/© EPA/PHIL NIJHUIS

Άνθρωποι κάθε ηλικίας διαδηλώνουν σε όλο τον κόσμο για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, καταδικάζοντας τον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ προκάλεσε αιματηρές ταραχές στις ΗΠΑ, με την ατμόσφαιρα να είναι τεταμένη σε αρκετές πολιτείες.

Διαδηλωτές συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας, πυρπολώντας αυτοκίνητα και επιχειρήσεις, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις με πλιάτσικο σε καταστήματα.

Με τον Ντόναλντ Τραμπ να απειλεί να βγάλει τον στρατό στους δρόμους και να πιέζει τους κυβερνήτες των πολιτειών να δώσουν μια «σκληρή» απάντηση στους διαδηλωτές, πληθαίνουν οι ειρηνικές διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Άνθρωποι κάθε ηλικίας διαδηλώνουν σχεδόν καθημερινά στους κεντρικούς δρόμους σε μεγάλες πρωτεύουσες και πόλεις του κόσμου. Από το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στην Κοπεγχάγη (Δανία) και στο Άμστερνταμ (Ολλανδία), οι διαδηλωτές καταδικάζουν τον ρατσισμό και την αστυνομική βία.

Διαμαρτυρία για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και στη Συρία. Συγκεκριμένα, στην πολύπαθη επαρχία της Ιντλίμπ Σύροι έφτιαξαν γκράφιτι στη μνήμη του μαύρου Αμερικανού που δολοφονήθηκε από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν.

Δείτε το βίντεο με τις μαζικές διαδηλώσεις στον πλανήτη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «Telegraph»...

Worldwide protests in solidarity with George Floyd protests in USA

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ