Κοσμος

Καταγγελία για τον δολοφόνο του Φλόιντ: Είχε τραβήξει όπλο σε μαθητές

«Αν ήμουν μαύρος, θα ήμουν πιθανότατα νεκρός»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καταγγελία για τον δολοφόνο του Φλόιντ: Είχε τραβήξει όπλο σε μαθητές
Καταγγελία για τον δολοφόνο του Φλόιντ: Είχε τραβήξει όπλο σε μαθητές © twitter / video

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNN, ο Μπεργκ, περιγράφει πως εκείνος και οι συμμαθητές του βρέθηκαν απέναντι στο όπλο του δολοφόνου του Τζορτζ Φλόιντ πριν 7 χρόνια

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται σταδιακά καταγγελίες για περιστατικά βίας με πρωταγωνιστή τον πρώην αστυνομικό και δολοφόνο του Τζορτζ Φλόιντ, Ντέρεκ Σόβιν.

Συνολικά οι αρχές έχουν συλλέξει 18 καταγγελίες εις βάρος του. Μια από αυτές ήταν και από τον Κρίστοφερ Μπεργκ το 2013, όταν ο ίδιος ήταν 17 ετών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CNN, ο Μπεργκ, περιγράφει πως ενώ εκείνος και οι φίλοι του επέστρεφαν από το σχολείο με το αυτοκίνητο ένας από αυτούς εκτόξευσε ένα βελάκι από αφρολεξ έξω από το παράθυρο.

Πίσω τους βρισκόταν το περιπολικό της αστυνομίας, στο οποίο επέβαινε ο Σόβιν, που, μόλις το αυτοκίνητο των εφήβων σταμάτησε έξω από το σπίτι του Μπεργκ, ανέλαβε δράση. Σύμφωνα με όσα λέει ο Αμερικανός για το περιστατικό, επτά χρόνια πριν τη δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ, οι αστυνομικοί τράβηξαν όπλο και ζήτησαν  από τους έφηβους να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.

«Μας έλεγαν να επιστρέψουμε στο αυτοκίνητο. Σήκωσα τα χέρια ψηλά και υπάκουσα στις εντολές τους. Πέταξα την τσάντα μου στο έδαφος, σήκωσα τα χέρια ψηλά και αργά, αργά επέστρεψα στο αυτοκίνητο, προσπαθώντας να μην κάνω απότομες κινήσεις» αναφέρει και συμπληρώνει πως τότε, οι αστυνομικοί πλησίασαν το αυτοκίνητο με τα όπλα προτεταμένα και ρώτησαν ποιος έριξε το βελάκι.

«Σε εκείνο το σημείο, παραδέχονταν ουσιαστικά πως γνώριζαν πως ήταν απλά ένα βελάκι (εξάρτημα παιχνιδιού που δεν μπορούσε να βλάψει κανέναν) και όχι τίποτα το σοβαρό. Παρόλα αυτά επέλεξαν να βγάλουν αληθινά όπλα εναντίον μας» πρόσθεσε.

«Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως τα πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά αν εγώ και οι φίλοι μου δεν ήμασταν όλοι λευκοί, πως ο Σόβιν και ο συνάδελφός του θα μπορούσαν να εντείνουν περαιτέρω την κατάσταση, ενδεχομένως με θανάσιμες συνέπειες» αναφέρει ο Αμερικανός, που έχει καταγγείλει από το πρώτο λεπτό τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.


 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ