Κοσμος

ΗΠΑ: Θετικός σε κορωνοϊό βρέθηκε σε pool party με εκατοντάδες άτομα

Γιόρταζαν τη Memorial Day

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pool Party
Pool Party στις ΗΠΑ © Twitter

Σε pool party με εκατοντάδες άτομα στη Λίμνη του Μιζούρι βρέθηκε ένας φορέας του κορωνοϊού - Γιόρταζαν τη Memorial Day.

Σκηνές που δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση συνθήκες lockdown διαδραματίστηκαν στο Μιζούρι, όπου και κατά την Ημέρα Μνήμης εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν σε pool party αγνοώντας εντελώς τα μέτρα ασφαλείας και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της υγειονομικής υπηρεσίας της κομητείας όπου έγινε το πάρτυ, ένας από τους παρευρισκομένους διαγνώσθηκε με κορωνοϊό. Μάλιστα, το εν λόγω άτομο όχι μόνο ήταν στο πάρτυ το Σάββατο, αλλά πήγε και σε ακόμα ένα την Κυριακή.

Λίγες ώρες αργότερα εμφάνισε τα συμπτώματα του κορωνοϊού, κάτι που όπως εκτιμούν οι ειδικοί σημαίνει πως «πιθανώς ήταν ήδη φορέας του ιού και ενδεχομένως μεταδοτικός κατά τη διάρκεια του πάρτυ».

Οι αρχές ειδοποίησαν τους προσκεκλημένους πως αν βρέθηκαν σε κοινή τοποθεσία με τον φορέα θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση σε περίπτωση που εμφανίσουν κάποιο από τα συμπτώματα του κορωνοϊού.

Οι διοργανωτές του πάρτυ «Zero Ducks Given» ξεκαθάρισαν πως τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυξημένα στο χώρο ενώ υπήρχαν θερμομετρήσεις και αντισηπτικά. Από την πλευρά του ο Γκάρι Προύιρ, ιδιοκτήτης του εστιατορίου που έκανε το πάρτυ, σημείωσε πως «ήταν αναπόφευκτο πως θα υπήρχαν φορείς του ιού, συμπτωματικοί ή ασυμπτωματικοί λόγω του τεράστιου πλήθους» και σημειώνοντας πως παρόλα αυτά «κάθε πελάτης είναι ελεύθερος να επιλέξει αν θα είναι στο Backwater Jacks ή όχι».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ