Κοσμος

Υπόθεση Φλόιντ: Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ «φυγαδεύτηκαν»

Έκτη ημέρα διαδηλώσεων – Δακρυγόνα στην Ουάσινγκτον – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 40 πόλεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έκρυθμη η κατάσταση στην Ουάσινγκτον λόγω των διαδηλώσεων για τον θάνατου του Τζορτζ Φλόιντ - Φυγαδεύτηκαν για λίγο οι Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τον βίαιο θάνατο του 46χρονου μαύρου Αμερικανού πολίτη και πατέρα δύο παιδιών, Τζορτζ Φλόιντ, στη Μινεάπολη την περασμένη Δευτέρα.

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας έχουν επιβληθεί σε σχεδόν 40 αμερικανικές πόλεις, τις οποίες η πλειονότητα του κόσμου αγνοεί με αποτέλεσμα να σημειώνονται συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων. Σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Φιλαδέλφεια, Ουάσινγκτον και Λος Άντζελες οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών. Διαδηλωτές πυρπόλησαν περιπολικά και έβαλαν φωτιά σε εμπορικά καταστήματα, ενώ συνεχίζονται τα κρούσματα λεηλασιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, την Παρασκευή και ενώ χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Λευκό Οίκο φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αμερικανού Προέδρου, οι μυστικές υπηρεσίες αποφάσισαν να μεταφέρουν τον Ντόναλντ Τραμπ, τη σύζυγό του Μελάνια και τον γιο τους Μπάρον στο υπόγειο καταφύγιο το οποίο χρησιμοποιείται όταν γίνονται τρομοκρατικές επιθέσεις.

Εκεί, έμειναν για κάποια ώρα και εν συνεχεία ξαναπήγαν στα πάνω πατώματα του Λευκού Οίκου. Στο μεταξύ το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, για να διαλύσει τους συμμετέχοντες σε διαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού πάλι μπροστά στον Λευκό Οίκο, καθώς ξέσπασαν επεισόδια σε διάφορες περιοχές της Ουάσινγκτον.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε μπροστά στην επίσημη κατοικία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πλακάτ και βάζοντας φωτιές, παρότι στην αμερικανική πρωτεύουσα έχει τεθεί σε εφαρμογή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατ’ εντολή της δημάρχου Μιούριελ Μπάουζερ.



Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει ακόμα απευθύνει κάποιο μήνυμα ή διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, αλλά συνεχίζει να δυναμιτίζει την κατάσταση με επιθετικές αναρτήσεις στο Twitter.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ