Κοσμος

Δολοφονία Φλόιντ: Ο αστυνομικός τον πατούσε ενώ είχε λιποθυμήσει

Η δικογραφία για τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν που συνελήφθη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο αστυνομικός πατούσε τον Τζορτζ Φλόιντ στο λαιμό ακόμα κι όταν είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Λεπτομέρεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τον αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν που συνελήφθη για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ έρχονται στο φως της δημοσιότητα. Πλέον, ο αστυνομικός κατηγορείται για δολοφονία τρίτου βαθμού και γι' ανθρωποκτονία από αμέλεια. Την ίδια ώρα πάντως, η οικογένεια του Φλόιντ ζητά να του απαγγελθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και εκ προμελέτης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Σόβινπατούσε τον λαιμό του Φλόιντ για συνολικά 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα ενώ ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι για τα 2΄53΄ εξ αυτών ο Φλόιντ είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

«Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι αυτού του τύπου ο χειρισμός είναι από τη φύση του επικίνδυνος» αναφέρεται επίσης στη δικογραφία.

Παράλληλα, οι αρχές ανακοίνωσαν τα προκαταρκτικά στοιχεία της νεκροψίας στη σορό του Φλόιντ σύμφωνα με τα οποία ο άτυχος αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του «από έναν συνδυασμό των χερισμών των αστυνομικών, ενός προβλήματος καρδιάς και πιθανών ουσιών στον οργανισμό του».

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδρασ της οικογένειας του 46χρονου η οποία υποστήριξε ότι η αναφορά σε υποκείμενα νοσήματα «αποτελούν οφθαλμαπάτη» με τον δικηγόρο της να σημειώνει ότι «η οικογένεια δεν εμπιστεύεται τίποτα από όσα προέρχονται από το αστυνομικό τμημα της Μινεάπολις. Πώς θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά άλλωστε;». Ο ίδιος ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι η οικογένεια έχει προσλάβει δικό της εμπειρογνώμονα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ