Κοσμος

Ουίλιαμ: Πώς ξανάζησε τον θάνατο της Νταϊάνας όταν έγινε πατέρας;

Η εξομολόγηση του πρίγκιπα για τα επώδυνα συναισθήματα που ήρθαν στην επιφάνεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ, Πριγκίπισσα Νταϊάνα
Ο Ουίλιαμ με τη μητέρα του Νταϊάνα © Terry Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images/Ideal Images

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ εξομολογείται πως την ημέρα που έγινε πατέρας για πρώτη φορά στη ζωή του βγήκαν στην επιφάνεια όλα τα «επώδυνα συναισθήματα» που είχε νιώσει όταν στην ηλικία των 15 ετών έχασε τη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.  

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ, ο οποίος έχει αποκτήσει τρία παιδιά με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον, υποστήριξε ότι τα συναισθήματα που δημιουργούνται από ένα «τραυματικό» συμβάν μπορούν να εμφανιστούν ξανά όταν γίνεσαι γονιός. Μιλώντας σε ντοκιμαντέρ του BBC για την ψυχική υγεία, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παραδέχθηκε ότι κατά καιρούς η κατάσταση ήταν δύσκολη για εκείνον.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα του, Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.

 

 

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ο πρίγκιπας Ουίλιαμ τόνισε ότι το στήριγμά του ήταν η σύζυγός του. Η «εξομολόγηση» του Δούκα του Κέιμπριτζ έγινε σε μια συζήτηση με τον πρώην ποδοσφαιριστή Μάρβιν Σόρντελ για ένα πρόγραμμα με θέμα την ψυχική υγεία και το ποδόσφαιρο. Ο πρώην επιθετικός της ομάδας Bolton Wanderers, χαρακτήρισε την εποχή που έγινε πατέρας ως «τη δυσκολότερη στιγμή στη ζωή του», προσθέτοντας ότι πάλεψε με τα συναισθήματά του καθώς δεν μεγάλωσε με έναν πατέρα.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον
Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιιού τους © EPA/ANDY RAIN

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ απάντησε: «Το να αποκτήσεις παιδιά είναι μια στιγμή που μπορεί να σου αλλάξει την ζωή». «Και συμφωνώ μαζί σας. Νομίζω ότι όταν βιώνεις κάτι τραυματικό στην ζωή, όπως να μην έχεις δίπλα σου έναν πατέρα ή όπως έχασα την μητέρα μου σε νεαρή ηλικία- τα συναισθήματά επανέρχονται αλματωδώς επειδή είναι μια πολύ διαφορετική φάση της ζωής». «Και δεν υπάρχει κανείς εκεί, να σε βοηθήσει, και το βρήκα σίγουρα, κατά καιρούς, συντριπτικό», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την πατρότητα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πρόσθεσε: «Είναι μια από τις πιο εκπληκτικές στιγμές της ζωής, αλλά είναι επίσης μια από τις πιο τρομακτικές». Τόσο ο Ουίλιαμ όσο και ο αδελφός του, πρίγκιπας Χάρι, μέσω της εκστρατείας για την ψυχική υγεία «Heads Together», έχουν πολλές φορές αναφερθεί στον αντίκτυπο που είχε ο θάνατος της μητέρας τους στη ζωή τους.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ, Πρίγκιπας Χάρι
Οι Χάρι και Ουίλιαμ σε τελετή προς τιμή της εκλιπούσης μητέρας τους το 2000 © EPA/JOHN STILLWELL

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ