- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζασίντα Άρντερν: Τετραήμερη εργασία για τη μετα Covid-19 εποχή
Το πλάνο της Νέας Ζηλανδίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού
Τζασίντα Άρντερν: Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίαςυπέρ της 4ήμερης εργασίας και της αύξησης των αργιών για τη μετά Covid-19 εποχή.
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, προτείνει στους εργοδότες της χώρας της να εξετάσουν σοβαρά το σενάριο της τετραήμερης εργασίας την εβδομάδα κι άλλες επιλογές ευέλικτης εργασίας προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός αλλά και να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ ζωής και εργασίας για το εργατικό δυναμικό της χώρας.
Σε βίντεο που μεταδόθηκε ζωντανά από το Facebook η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος έκανε λόγο για μικρότερες σε διάρκεια εβδομάδες εργασίας, περισσότερες δημόσιες αργίες ως ένα μέσο επανεκκίνησης της οικονομίας και τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού για τη μετα-κορωνοϊό εποχή που κρατά τα σύνορα πολλών κρατών κλειστά στους τουρίστες από το εξωτερικό.
Η ανεπίσημη πρόταση της Τζασίντα Άρντερν ενθουσίασε τους Νεοζηλανδούς που ακόμα δεν αισθάνονται βέβαιοι ότι έχουν επιστρέψει στην πρότερη κανονικότητά τους παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά την καμπύλη διάδοσης του νέου κορωνοϊού.
«Ακούω πολύ κόσμο να τάσσεται υπέρ της τετραήμερης εργασίας την εβδομάδα. Στην τελική αυτή είναι μια απόφαση που θα ληφθεί μεταξύ εργοδοτών-εργαζομένων. Ωστόσο, μάθαμε πολλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είδαμε τα καλά της ευελιξίας που προσφέρει η τηλεργασία χωρίς να επηρεάζει την παραγωγικότητα», είπε η Άρντερν και πρόσθεσε, «εγώ θα ενθάρρυνα τους εργοδότες να σκεφτούν την επιλογή της τετραήμερης εργασίας. Να δουν την εν λόγω επιλογή ως κάτι που θα λειτουργούσε στο εργασιακό τους περιβάλλον και σίγουρα θα βοηθούσε τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια αλλαγή που «ταρακουνάει» το τουριστικό μοντέλο του ήλιος-θάλασσα που είχαμε συνηθίσει
Ο γιος τους θα ονομαστεί Κίμων Θωμάς Κωνσταντίνος
Η Μόσχα απορρίπτει τους ισχυρισμούς
Υψηλό το επίπεδο των σχέσεων 'Αγκυρας-Μόσχας, δηλώνουν οι δύο ηγέτες
O απολογισμός των νεκρών ξεπέρασε τους 1.000
Συλλήψεις για την ένοπλη επίθεση που συνδέεται με διαβόητο βαρόνο κοκαΐνης
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι κατέγραψε ζωντανά την αιματηρή επίθεση και δημοσίευσε το μανιφέστο των δραστών
Οδεύει προς διεθνείς οργανισμούς - Εκλογές για την έδρα του
Εξουδετερώθηκε ο μηχανισμός - Εκτιμάται ότι στόχος ήταν το γενικευμένο μπλακ άουτ
Έλεγε στους συγγενείς τους ότι τους είχε μιλήσει και αργότερα βρέθηκαν νεκροί
«Είχε εμμονή» - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Παρούσα η οικογένεια του νέου μονάρχη
H αγορά δεν έχει πειστεί πως η ανάπτυξη της μπορεί να κάνει «comeback»
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.