- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ιταλία ξαναβρίσκει την «dolce vita» της (εικόνες)
Ανοίγουν πλαζ, καφέ, εστιατόρια, κομμωτήρια και το Βατικανό
Ιταλία- Κορωνοϊός: Καφέ, εστιατόρια, μουσεία και κομμωτήρια ξανανοίγουν στη χώρα. Ανοίγει επίσης η βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.
Η Ιταλία κάνει σήμερα ένα ακόμη βήμα επιστροφής στην προ κορωνοϊού πραγματικότητα. Από νωρίς το πρωί άνοιξαν καφέ και εστιατόρια, κομμωτήρια, κουρεία, μουσεία και βιβλιοθήκες. Ξαναρχίζουν και οι λειτουργίες στις εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένου και του Αγίου Πέτρου. Τηρείται, όμως, αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας, με την θεία κοινωνία να δίδεται από τον ιερέα στα χέρια των πιστών, χωρίς αγιασμό και με περιορισμό στον αριθμό των πολιτών που θα εισέρχονται στον ναό.
Από νωρίς το πρωί, η κίνηση σε όλες τις μεγάλες ιταλικές πόλεις είναι σαφώς αυξημένη, με περισσότερους επιβάτες στο μετρό και τα λεωφορεία. Στα εμπορικά καταστήματα, η απόσταση ασφαλείας είναι ένα μέτρο και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.
Από σήμερα επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών στο εσωτερικό της περιφέρειας στην οποία διαμένουν, ενώ για τη δυνατότητα ελεύθερης μετακίνησης σε όλη την χώρα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Ιταλοί θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 3 Ιουνίου. Η υπεύθυνη δήλωση για τις μετακινήσεις θα πρέπει να υπογράφεται από τους Ιταλούς πλέον μόνον για μετάβαση εκτός περιφέρειας.
Παράλληλα ανοίγουν οι οργανωμένες και οι ελεύθερες πλαζ. Η απόσταση ανάμεσα στην μια ομπρέλα θαλάσσης και την άλλη είναι τα τρία μέτρα, ενώ οι Ιταλοί θα μπορούν να πίνουν αναψυκτικά και οτιδήποτε άλλο μόνον καθήμενοι στην ξαπλώστρα τους.
Έπειτα από δυο μήνες, τέλος, οι κάτοικοι της Ιταλίας μπορούν τώρα να ξανασυναντήσουν τους φίλους τους και εντός σπιτιού, αλλά συνεχίζουν να απαγορεύονται τα πάρτι.
Ο Άγιος Πέτρος ανοίγει
Η βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, η οποία παρέμενε κλειστή από τις 10 Μαρτίου, άνοιξε και πάλι τις πύλες της σήμερα γύρω στις 10:00 (ώρα Ελλάδας) με τα μέτρα προφύλαξης που απαιτούνται εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Παρουσία πολυάριθμων αστυνομικών που φορούσαν μάσκα, λίγοι επισκέπτες έκαναν ουρά τηρώντας απόσταση περίπου δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον για να μπουν στη βασιλική, η οποία αποτελεί την καρδιά του Βατικανού, αφού προηγουμένως θερμομετρηθούν και απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου
Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών
Τα υπέρ και τα κατά των σκανδιναβικών σχολικών προγραμμάτων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.