Κοσμος

Κορωνοϊός: Χιλιάδες τεστ αντισωμάτων άρχισαν στη Μόσχα

Στόχος να γίνονται 200.000 κάθε μέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Χιλιάδες τεστ αντισωμάτων άρχισαν στη Μόσχα
Ρωσία, Μόσχα © EPA YURI KOCHETKOV

Στη διενέργεια μαζικών τεστ αντισωμάτων σε τυχαίους πολίτες, σε εθελοντική βάση, προχωρούν οι αρχές στη Μόσχα

Η Μόσχα άρχισε να πραγματοποιεί από σήμερα σε χιλιάδες κατοίκους που επιλέγονται τυχαία, τεστ αντισωμάτων κορωνοϊού, στο πλαίσιο ενός προγράμματος μαζικού ελέγχου, με το οποίο οι αρχές ελπίζουν ότι θα βοηθηθούν ώστε να προσδιορίσουν πότε οι συνθήκες θα είναι ασφαλείς για να άρουν τα περιοριστικά μέτρα στην πόλη.

Η ρωσική πρωτεύουσα με τα 12,7 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται στην έβδομη εβδομάδα των περιοριστικών μέτρων και έχει επωμισθεί το βάρος της επιδημίας στη Ρωσία, στην οποία περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι, έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, έχει δηλώσει ότι η πραγματική κλίμακα της επιδημίας είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, επειδή πολλοί άνθρωποι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και ως εκ τούτου δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι φορείς.

Ο Σομπιάνιν δήλωσε ότι τα μαζικά τεστ θα βοηθήσουν στο να εντοπισθούν άτομα που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, θα συμβάλλουν στο να υπάρξει μια πιο αξιόπιστη εικόνα για την εξάπλωση της επιδημίας και θα επιτρέψουν στους αξιωματούχους να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα, χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών όταν έρθει η ώρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, περίπου 70.000 κάτοικοι θα προσκαλούνται ανά διαστήματα μερικών ημερών για να υποβάλλονται σε δωρεάν εξέταση αίματος σε μία από τις 30 διαφορετικές κλινικές της ρωσικής πρωτεύουσας, δήλωσε ο Σομπιάνιν. Θα εξεταστούν για το νέο κοροναϊό καθώς και για αντισώματα κοροναϊού. Τα άτομα θα επιλέγονται τυχαία και θα προσκαλούνται μέσω γραπτού μηνύματος ή μέσω email. Το τεστ είναι εθελοντικό. Όσοι επιθυμούν να το κάνουν θα πρέπει να εγγραφούν σε μια on-line πλατφόρμα, δηλώνουν οι αξιωματούχοι του δήμου της Μόσχας.

Οι αρχές της Μόσχας ελπίζουν να αναπτύξουν ένα σύστημα τεστ αντισωμάτων που θα τους επιτρέψει να πραγματοποιούν 200.000 τεστ την ημέρα έως το τέλος του μήνα, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ