Κοσμος

Ένας στους δύο Ρώσους με κορωνοϊό δεν έχει συμπτώματα

Τα στοιχεία που προβληματίζουν τους επιστήμονες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χωρίς συμπτώματα ο ένας στους δύο Ρώσους με κορωνοϊό
Χωρίς συμπτώματα ο ένας στους δύο Ρώσους με κορωνοϊό/© Pixabay

Ρωσία - Κορωνοϊός: Το 50% των ατόμων που έχουν μολυνθεί με Covid-19 είναι ασυμπτωματικοί.

Προβληματισμό προκαλεί το συμπέρασμα ότι ένας στους δύο Ρώσους με κορωνοϊό δεν έχει συμπτώματα.

Η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Ιατρικο-Βιολογικής Υπηρεσίας Βερόνικα Σκβαρτσόβα γνωστοποίησε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2020 ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία έχει σταθεροποιηθεί.

«Στην παρούσα χρονική περίοδο η κατάσταση όσον αφορά την αύξηση των νέων κρουσμάτων είναι σχετικά σταθερή. Και αυτό γιατί στη διάρκεια των τελευταίων ημερών η αύξηση του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων κυμαίνεται περίπου στα 10.500, με μερικές διακυμάνσεις» δήλωσε ο Σκβαρτσόβα. Και επανέλαβε ότι σχεδόν το 50% των κρουσμάτων στην χώρα είναι ασυμπωματικοί.

«Είναι πολύ υψηλό το ποσοστό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων. Στην Μόσχα φθάνει το 60% και στη χώρα είναι σχεδόν το 50%, δηλαδή ένας στους δύο είναι ασυμπτωματικός» διευκρίνισε η Σκβαρτσόβα.

Από τη μεριά της, η επικεφαλής της ρωσικής Ρυθμιστικής Αρχής Προστασίας του Καταναλωτή (Rospotrebnadzor) Άννα Ποπόβα ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση με τη διασπορά του κορωνοϊού στη Ρωσία σταθεροποιείται, ωστόσο δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό.

«Η κατάσταση προφανώς σταθεροποιείται στη χώρα, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να χαλαρώσουμε μεμιάς όλα τα περιοριστικά μέτρα. Μπροστά μας έχουμε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Και στη συνέχεια έρχεται η γρίπη και μετά μια "μικτή" μόλυνση» δήλωσε η Ποπόβα, προσθέτοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνονται, αποβλέπουν στην προστασία της υγείας των Ρώσων πολιτών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ