Κοσμος

Κορωνοϊός: 627 νεκροί σε 24 ώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων φέρεται να έχει ξεπεράσει τις 40.000

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λονδίνο, Κορωνοϊός
Λονδίνο, Κορωνοϊός © EPA/WILL OLIVER

Νέος βαρύς απολογισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο. 627 νεκροί σε 24 ώρες και 3.403 νέα κρούσματα του κορωνοϊού.

Το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε 627 νέους θανάτους από κορωνοϊό σε διάστημα 24 ωρών και 3.403 νέα κρούσματα. Ως εκ τούτου ο σημερινός απολογισμός ανεβάζει στις 32.692 ανεβάζει τον αριθμό των νοσούντων που έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα, ο πραγματικός αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό έχει ξεπεράσει τις 40.000

Έως τις 9 το πρωί της Τρίτης καταγράφηκαν ακόμα 3.403 κρούσματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων φορέων σε 226.463. Συνολικά σε διαγνωστικό τεστ έχουν υποβληθεί 1.460.517 πολίτες.

Στο μεταξύ σχεδόν απίθανο είναι το να καταφέρουν οι Βρετανοί πολίτες φέτος να πάνε διακοπές στο εξωτερικό όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ.

Ερωτηθείς στην τηλεοπτική εκπομπή του ITV, This Morning, αν οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό που συνηθίζουν να πηγαίνουν κατά την περίοδο των θερινών διακοπών δεν ισχύουν για φέτος ο υπουργός απάντησε: «Θεωρώ ότι έτσι έχει η κατάσταση».

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει 14ήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό για να αποφύγει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας προκαλώντας την οργή των αεροπορικών εταιρειών που σχεδίαζαν να ξεκινήσουν και πάλι τις πτήσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ