- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκουτέρες: Τα άτομα με αναπηρία να τεθούν στο επίκεντρο του κορωνοϊού
«Οι κυβερνήσεις να φροντίσουν για την ανάκαμψή τους»
Συνεργασία και στήριξη προς τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει να έχουν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο όπως επεσήμανε ο Αντόνιο Γκουτέρες.
Να στηρίξουν με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν τα άτομα με αναπηρία κάλεσε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες με δηλώσεις που πραγματοποίησε.
«Οι κυβερνήσεις πρέπει να θέσουν τα άτομα με αναπηρία στο επίκεντρο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού και των προσπαθειών ανάκαμψης, να διαβουλεύονται και να συνεργάζονται μαζί τους», σημείωσε.
Παράλληλα, υπογραμμίζει την ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων τους και εγγύησης των ίσων δικαιωμάτων τους, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική φροντίδα και στις σωτήριες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Αποκρυσταλλώνοντας το μήνυμά του, ο γενικός γραμματέας δηλώνει ότι όταν διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, επενδύουμε στο κοινό μας μέλλον.
Αναφερόμενος στις επιπτώσεις του κορονοϊού στα άτομα με αναπηρία, επισημαίνει πως σήμερα η πανδημία πλήττει το 1 δισεκατομμύριο άτομα με αναπηρία στον κόσμο μας. «Ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, τα άτομα με αναπηρία ενδέχεται να έχουν μικρότερη πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης, υγειονομικής φροντίδας, εισοδήματος ή συμμετοχής στην κοινωνία» αναφέρει και σημειώνει ότι η πανδημία εντείνει αυτές τις ανισότητες και δημιουργεί νέες απειλές.
Εξίσου όσον αφορά τους θανάτους, ο κ. Γκουτέρες κατέδειξε ότι τα άτομα με αναπηρία είναι ανάμεσα σε αυτά που έχουν πληγεί περισσότερο σε αυτή την κρίση.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απομάκρυνση των κατοίκων από αρκετά χωριά για λόγους ασφαλείας
Η αμερικανική πλευρά αποδίδει τις επιθέσεις στην παραβίαση μνημονίου συνεννόησης από την Τεχεράνη
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την όλη κατάσταση «ειλικρινά, ντροπιαστική»
Η αντιπαράθεση αναδεικνύει και τις διαφορετικές στρατηγικές προσεγγίσεις για τη συνέχιση του πολέμου
Η ποιότητα του αέρα σε μεγάλες περιοχές της Βόρειας Αμερικής θεωρείται «επικίνδυνη»
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από συνωστισμό πέρυσι
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε ένα κατάστημα «In-N-Out Burger»
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου οξύνει τη σύγκρουση με τη Δικαιοσύνη
Πολλοί φοιτητές κάνουν κατάχρηση της διαμονής τους στις ΗΠΑ, μένοντας στη χώρα για επιπλέον χρόνια
Σε κλοιό πολέμου η Μέση Ανατολή μετά από έξι ημέρες συγκρούσεων
Ποτάμια της χώρας έχουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα νερού και δεν έχει βρέξει σχεδόν καθόλου τις τελευταίες εβδομάδες
Η μόδα αποτελούσε μία από τις μεγάλες της αγάπες
Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη σύζυγό του
Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα
Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης από έξι μήνες έως ένα έτος
Δύο μοτοσυκλέτες, ένα ΙΧ κι ένα τροχόσπιτο ενεπλάκησαν στο θανατηφόρο τροχαίο
Το χρονικό της υπόθεσης
Η υποχώρηση του ενδιαφέροντος και οι αποτυχημένες προσπάθειες επίλυσης
Στο στόχαστρο οι αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Τα δεδομένα της οικονομίας, της εξωτερικής πολιτικής και της αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.