- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πλησιάζουν τους 250.000 οι νεκροί από κορωνοϊό σε όλο τον πλανήτη
Τι δείχνουν τα νεότερα στοιχεία
Στους 249.372 οι νεκροί από κορωνοϊό σε όλο τον πλανήτη - Στη δημοσιότητα τα νεότερα στοιχεία για την εξάπλωση του Covid-19.
Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 249.372 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 στην Κίνα, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.
Μέχρι τις 22.00 το βράδυ της Δευτέρας 4 Μαΐου 2020 (ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί περισσότερα από 3.555.790 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 195 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός αυτός των διαγνωσμένων μολύνσεων, ωστόσο, αντανακλά μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού λοιμώξεων, με μεγάλο αριθμό χωρών να εξετάζουν μόνο τα κρούσματα που απαιτούν νοσοκομειακή περίθαλψη. Τουλάχιστον 1.088.900 από αυτούς τους ασθενείς έχουν πλέον αναρρώσει.
Από χθες μέχρι σήμερα, αναφέρθηκαν παγκοσμίως 3.511 νέοι θάνατοι και 73.568 νέα κρούσματα. Οι χώρες όπου καταγράφηκαν οι περισσότεροι θάνατοι μέσα στο τελευταίο 24ωρο είναι οι ΗΠΑ (1.130), η Γαλλία (306) και το Ηνωμένο Βασίλειο (288).
Κορωνοϊός: Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ, όπου ο πρώτος ασθενής απεβίωσε στα τέλη Φεβρουαρίου, είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, τόσο σε αριθμό κρουσμάτων (1.171.041) όσο και θανάτων (68.285). Τουλάχιστον 180.303 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.
Μετά τις ΗΠΑ, ακολουθούν η Ιταλία (29.079 θάνατοι σε σύνολο 211.938 κρουσμάτων), το Ηνωμένο Βασίλειο (28.734 θάνατοι, 190.584 κρούσματα), η Ισπανία (25.428 θάνατοι, 218.011 κρούσματα) και η Γαλλία (25.201 θάνατοι, 169.462 κρούσματα).
Από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, το Βέλγιο είναι αυτό που μετρά τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών σε σύγκριση με τον πληθυσμό του, έχοντας 68 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους και ακολουθούν η Ισπανία (54), η Ιταλία (48), η Βρετανία (42) και η Γαλλία (39).
Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο) απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία, έχει επισήμως 82.880 κρούσματα (3 νέα) και 4.633 θανάτους (κανένας το τελευταίο 24ωρο). Οι ασθενείς που ανέρρωσαν φτάνουν τους 77.766.
Η Ευρώπη μέχρι σήμερα στις 22:00 ώρα Ελλάδας μετρά 145.022 θανάτους σε σύνολο 1.572.174 κρουσμάτων, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς μαζί 72.186 θανάτους (1.231.656 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική 13.888 (261.333 κρούσματα), η Ασία 9.272 θανάτους (246.236 κρούσματα), η Μέση Ανατολή 7.046 θανάτους (189.766 κρούσματα), η Αφρική 1.835 θανάτους (46.474 κρούσματα) και η Ωκεανία 123 θανάτους (8.153 κρούσματα).
Ο απολογισμός συντάσσεται με βάση δεδομένα που συλλέγουν τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου από επίσημες πηγές και από πληροφορίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η British Airways έχει ήδη ξεκινήσει να επιτρέπει φωνητικές και βιντεοκλήσεις
Απόρρητη ενημέρωση του Πενταγώνου αναφέρει πως καθυστερεί η αποναρκοθέτηση και παρατείνονται οι επιπτώσεις του αποκλεισμού
Ωστόσο, το deal μόνο εύκολο δεν θεωρείται
Τέσσερις αφήνονται ελεύθερες και τέσσερις καταδικάζονται σε έναν μήνα φυλάκισης μετά την παρέμβαση
Στόχος της νέας ουγγρικής κυβέρνησης η διαφάνεια και η λογοδοσία
Το σύστημα βασίζεται σε εννέα συγχρονισμένες κάμερες
Η Technomar επιβεβαιώνει επίθεση στο πλοίο της, χωρίς τραυματισμούς ή θαλάσσια ρύπανση
Παρέμβαση γενικού εισαγγελέα με πολιτικές προεκτάσεις
«Το ζητούμενο είναι να μην στρουθοκαμηλίζουμε», σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Ένας από τους δημοσιογράφους με τη στενότερη πρόσβαση στον Ντόναλντ Τραμπ μιλά στην ATHENS VOICE για τον Μητσοτάκη, το Ιράν, το ΝΑΤΟ, την Κίνα, την Ουκρανία και τα όρια της τραμπικής πολιτικής
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι δύσκολο
H απάντηση δεν είναι τόσο δύσκολη
Η υπόθεση ξεκίνησε έπειτα από προσφυγές ακροδεξιών ομάδων, μεταξύ των οποίων και το κόμμα Vox
Ελιγμός για βίντεο οδήγησε σε σύγκρουση μαχητικών - Ζημιές 500.000 ευρώ και ευθύνες
Επιμένει ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες - Κλιμακώνεται η πίεση μετά νέες αποκαλύψεις για τον διορισμό
Άγνωστο ποια θα είναι τα πιθανά οφέλη ή οι κυρώσεις
Ενόψει της επίσκεψης του Βρετανού μονάρχη στις ΗΠΑ
20 έδρες –από 19 πριν– κατέλαβε η ΠΑΣΚΕ, η παράταξη του Γιάννη Παναγόπουλου, στις εκλογές για τη διοίκηση της ΓΣΕΕ
Το μυθιστόρημα αποτελεί αντικείμενο δίκης για μη σεβασμό τις ιδιωτικής ζωής
Βελτιωμένη εικόνα στο μέτωπο - Καθοριστικός ο ρόλος drones και αντιαεροπορικής άμυνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.