Κοσμος

Πενς: Δεν ήταν απαραίτητο, αλλά έπρεπε να έχω φορέσει μάσκα

Για την επίσκεψή του στη Mayo Clinic της Μινεσότα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
pens_1.jpg

Για το περιστατικό που έκανε το γύρο του διαδικτύου απολογήθηκε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς.

Το λάθος του να μη φορέσει μάσκα όταν επισκέφθηκε ασθενείς σε νοσοκομείο της Μινεσότα παραδέχθηκε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.

Την κίνηση του Πενς επέκριναν πολλοί, εκτιμώντας οτι υπονομεύει τις προσπάθειες περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού, από την οποία έχουν πεθάνει περισσότεροι από 67.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είναι επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης της κρίσης της covid-19 του Λευκού Οίκου.

Στις ΗΠΑ το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνιστά την κάλυψη του προσώπου στους δημόσιους χώρους όπου είναι δύσκολο να τηρηθεί η κοινωνική απόσταση, όπως τα καταστήματα.

Στη διάρκεια εμφάνισής του σε εκδήλωση μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ που μεταδόθηκε απότο Fox News, ο Πενς παραδέχθηκε ότι, αν και δεν πιστεύει ότι αποτελούσε κίνδυνο για τους άλλους, θα έπρεπε να έχει φορέσει μάσκα κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, όπως το απαιτούν οι κανόνες του.

«Δεν πιστεύω ότι ήταν απαραίτητο, αλλά θα έπρεπε να έχω φορέσει μάσκα στην Mayo Clinic», επεσήμανε.

Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομέιο αυτό ο Πενς ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που δεν φορούσε μάσκα, ένα περιστατικό που απαθανατίστηκε και από τον φωτογραφικό φακό.

Μέχρι πρότινος υπερασπιζόταν την απόφασή του λέγοντας ότι υποβάλλεται τακτικά σε διαγνωστικά τεστ για την covid-19.

«Εφόσον δεν έχω προσβληθεί από τον κορωνοϊό, πιστεύω ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα να βρεθώ εκεί, να μιλήσω με τους ερευνητές, με τα φανταστικά μέλη του υγειονομικού προσωπικού, να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους ευχαριστήσω», είχε δηλώσει ο Πενς.

Ωστόσο χθες παραδέχθηκε ότι εκτός από το γεγονός ότι εμποδίζει τη διασπορά του ιού, η μάσκα έχει και συμβολική αξία.

«Είναι στην πραγματικότητα μια δήλωση για τον Αμερικανικό λαό, για τον τρόπο που φάνηκε διατεθειμένος να βοηθήσει, να τηρήσει τους κανόνες κοινωνικής απόστασης και να φορέσει μάσκα όπου αυτό δεν είναι εφικτό», τόνισε χθες ο Πενς.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ