Κοσμος

Κορωνοϊός: Δήμαρχος του Αμαζονίου ζητά βοήθεια από τη Γκρέτα

Ο Δήμαρχος του Μανάους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκρέτα Τούνμπεργκ
Γκρέτα Τούνμπεργκ © twitter.com/GretaThunberg

Ο Δήμαρχος του Μανάους στον Αμαζόνιο, ζήτησε τη βοήθεια της Γκρέτα Τούνμπεργκ προκειμένου να σωθούν ζωές των ιθαγενών από τον κορωνοϊό.

Τη βοήθεια της Γκρέτα Τούνμπεργκ ζήτησε ο δήμαρχος του Μανάους, της σοβαρότερα πληττόμενης περιοχής στη Βραζιλία, για να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορωνοϊού στην πόλη του που βρίσκεται στην καρδιά του Αμαζονίου. Οι νεκροί στην περιοχή ξεπερνούν τους 500, πολλοί εκ των οποίων είναι ιθαγενείς.

Αναλυτικά το μήνυμα του δημάρχου έχει ως εξής: «Αγαπητή μου Γκρέτα Τούνμπεργκ. Είμαι ο Δήμαρχος του Μανάους, της μεγαλύτερης πόλης της Πολιτείας του Αμαζονίου. Σου λέω πως χρειαζόμαστε βοήθεια. Πρέπει να σώσουμε τις ζωές αυτών που προστατεύουν το δάσος από τον κορωνοϊό. Βρισκόμαστε μπροστά από μία καταστροφή, μία βαρβαρότητα»

Η Γκρέτα με ανάρτησή της στο twitter έγραψε τα εξής: «Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο. Η κατάσταση στον Αμαζόνιο κατά την διάρκεια της πανδημίας είναι πραγματικά ανησυχητική με πολλούς τρόπους. Πρέπει να βοηθήσουμε τους υπερασπιστές του δάσους. Δεν μπορεί να υπάρξει κλιματική δικαιοσύνη, χωρίς αναγνώριση των δικαιωμάτων των ιθαγενών».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ