Κοσμος

Κορωνοϊός: Σε δεινή κατάσταση η Βενεζουέλα–Απελπισμένος ο Μαδούρο

Έτοιμος ο πρόεδρος της χώρας να δεχθεί ανθρωπιστική βοήθεια από παντού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νικολάς Μαδούρο
Νικολάς Μαδούρο / © EPA/PRENSA MIRAFLORES

Η Βενεζουέλα και ο Νικολάς Μαδούρο είναι έτοιμοι να δεχθούν ανθρωπιστική βοήθεια από παντού εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.

Η Βενεζουέλα εμφανίζεται έτοιμη να δεχθεί ανθρωπιστική βοήθεια από οπουδήποτε και οποιονδήποτε στον κόσμο για να αντιμετωπίσει την έξαρση του νέου κορωνοϊού στη χώρα. Νωρίτερα Αμερικανοί αξιωματούχοι υπαινίχθηκαν ότι η Βενεζουέλα απέρριψε και αρνήθηκε τη δική τους χείρα βοηθείας. Σε μία ανακοίνωση στην κυβερνητική ιστοσελίδα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο είπε: «Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε ανθρωπιστική βοήθεια από οποιαδήποτε χώρα θέλει να το κάνει σήμερα. Έχουμε πολύ ξεκάθαρες προτεραιότητες».

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα συζητήθηκε χθες Τρίτη 28 Απριλίου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με πολλά μέλη της ΕΕ να προειδοποιούν για τις «καταστροφικές συνέπειες του νέου κορωνοϊού σε μια χώρα με την οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κατάσταση της Βενεζουέλας». Τα μέλη της ΕΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απηύθυναν έκκληση για άμεση, ασφαλή και ανεμπόδιστη ανθρωπιστική βοήθεια προς τον λαό της Βενεζουέλας. Τόνισαν, επίσης, ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας αφορούν μόνο άτομα που κατηγορούνται για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν έχουν σχεδιαστεί για να επηρεάζουν το σύνολο του λαού της Βενεζουέλας. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ