Κοσμος

Πίσω στα θρανία οι μικροί Κινέζοι με τα καπέλα «ενός μέτρου»

Η φοβερή ιδέα για να τηρείται η απόσταση ασφαλείας και να μένει μακριά ο κορωνοϊός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίνα, Κορωνοϊός
Στα θρανία με τα καπέλα του «ενός μέτρου» © AsiaWire

Οι μικροί μαθητές της Κίνας φορούν τα καπέλα του «ενός μέτρου» και μαθαίνουν να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας για τον κορωνοϊό.

Τα παιδάκια στην Κίνα έχουν ήδη αρχίσει να συνηθίζουν  τη νέα κανονικότητα και τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού στη ζωή τους. Οι μαθητές έχουν επιστρέψει στα σχολεία μετά από απουσία τριών μηνών. Με φαντασία και δημιουργικότητα βρήκαν, μάλιστα, τον τρόπο για να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Οι μαθητές τριών δημοτικών στην επαρχία Ζεζιάνγκ της ανατολικής Κίνας εμφανίζονται στο σχολείο με τα επονομαζόμενα «καπέλα ενός μέτρου» αλλά και φορώντας απαραιτήτως χειρουργικές μάσκες. Τα καπέλα, τα οποία έφτιαξαν τα ίδια τα παιδιά στο σπίτι, διασφαλίζουν την τήρηση του μέτρου της κοινωνικής αποστασιοποίησης και το κάνουν να μοιάζει με παιχνίδι. Τα περισσότερα καπελάκια είναι φτιαγμένα από χαρτόνι, αλλά ένα κοριτσάκι ήταν πιο δημιουργικό και χρησιμοποίησε μπαλόνια.

Κίνα, Κορωνοϊός
Μικροί μαθητές σαν ελικοπτεράκια στην Κίνα © AsiaWire

Ο υποδιευθυντής του σχολείου, Χονγκ Φένγκ δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Αυτή ήταν μια δική μας δημιουργική ιδέα και έχει βοηθήσει στην προώθηση του νέου μας σλόγκαν, το οποίο είναι: ‘Φοράμε το καπέλο του ενός μέτρου, κρατάμε την απόσταση του ενός μέτρου’». Η διεύθυνση του κινεζικού σχολείου έχει επίσης απαγορεύσει στους μικρούς μαθητές τη φυσική επαφή και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαλάσουν ή να σπάσουν τα καπέλα τους. Επιπλέον, σε τακτά χρονικά διαστήματα οι δάσκαλοι θερμομετρούν τους μαθητές.

Κίνα, Κορωνοϊός
Όλα τα παιδιάκια φορούν μάσκες © AsiaWire


Τα σχολεία και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Κίνα έκλεισαν λόγω του νέου κορωνοϊού από τα τέλη του Ιανουαρίου. Τα γυμνάσια και λύκεια στην Κίνα άνοιξαν στις 13 Απριλίου, οι τελευταίες τάξεις των δημοτικών στις 20 Απριλίου, οι μικρές τάξεις του δημοτικού στις 26 Απριλίου ενώ τα νηπιαγωγεία αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 6 Μαΐου. Η επαρχία Ζεζιάγιανγκ ήταν η τρίτη στη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού μετά τη Χουμπέι και την Γκουάνγκντονγκ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ