- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στη Γερμανία
Πρόστιμο 150 ευρώ για μη χρήση σε λεωφορεία και μετρό στη Βαυαρία
Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας για τον κορωνοϊό στη Γερμανία, ενώ σε πολλά κρατίδια θα επιβάλλονται και υψηλά πρόστιμα.
Με εντολή της κυβέρνησης στο εξής θα υποχρεώνονται όλοι οι πολίτες στη Γερμανία να κάνουν χρήση μάσκας για τον κορωνοϊό σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το ίδιο θα ισχύει και για όλους τους πελάτες των εμπορικών καταστημάτων.
Με πρώτη την Σαξονία, που επέβαλε την υποχρέωση χρήσης μάσκας στις 20 Απριλίου, και τελευταίο το Σλέσβιγκ-Χολστάιν, που θα εφαρμόσει το μέτρο από την ερχόμενη Τετάρτη, όλα τα κρατίδια της Γερμανίας υιοθετούν πλέον τη σύσταση της κεντρικής κυβέρνησης για τη χρήση προστασίας μύτης-στόματος. Σε επτά κρατίδια προβλέπονται μάλιστα ήδη και πρόστιμα για τους παραβάτες, ενώ κατά την τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων την Πέμπτη αναμένεται τα πρόστιμα να εισαχθούν σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Ενδεικτικά, στην Βαυαρία το πρόστιμο για την μη χρήση μάσκας στο λεωφορείο ή στο μετρό ανέρχεται σε 150 ευρώ, ενώ μπορεί να φθάσει και τις 5.000 ευρώ, για τους καταστηματάρχες οι οποίοι δεν φροντίζουν ώστε το προσωπικό τους να φέρει την ενδεδειγμένη προστασία από τον κορωνοϊό. Την ίδια ώρα το Βερολίνο επιβάλλει την χρήση μάσκας μόνο στα μέσα μεταφοράς και περιορίζεται ακόμη σε προειδοποιητικές παρατηρήσεις, χωρίς πρόστιμα.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.