Κοσμος

Σε κώμα ο Κιμ Γιονγκ Ουν;

Η Κίνα φέρεται να έστειλε ομάδα γιατρών στη Βόρεια Κορέα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιμ Γιονγκ Ουν
Κιμ Γιονγκ Ουν / © EPA/KCNA

Ιαπωνικό περιοδικό υποστηρίζει ότι ο ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση. Η Κίνα φέρεται να έστειλε γιατρούς στη Βόρεια Κορέα.

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση μετά τη δύσκολη επέμβαση καρδιάς στην οποία υπεβλήθη μέσα στον Απρίλιο σύμφωνα με το ιαπωνικό περιοδικό «Shukan Gendai». Η πληροφορία του ιαπωνικού μέσου ενημέρωσης είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί.

Ο βρετανικός Guardian γράφει ότι η Κίνα έχει στείλει μια ομάδα γιατρών κι άλλων ειδικών στη Βόρεια Κορέα για να εξετάσουν την κατάσταση της υγείας του επικεφαλής του βορειοκορεατικού καθεστώτος. Την πληροφορία για την κινεζική αποστολή φέρονται να έδωσαν τρία άτομα με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, μία καθυστέρηση στη διάρκεια της επέμβασης άφησε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μια αντιπροσωπεία με επικεφαλής ανώτατο στέλεχος του τμήματος διεθνών σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας αναχώρησε από το Πεκίνο για την Πιονγκγιάνγκ σύμφωνα με διαρροές δύο ατόμων στο Reuters. Το εν λόγω κινεζικό κυβερνητικό τμήμα είναι αυτό που ασχολείται με ζητήματα που σχετίζονται με τη γειτονική Βόρεια Κορέα. Οι πηγές αρνήθηκαν να κατονομαστούν εξαιτίας της ευαισθησίας του όλου θέματος.

Η ιστοσελίδα «Daily NK» με έδρα τη Σεούλ ήταν η πρώτη που αποκάλυψε πως κάτι τρέχει με την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά την επέμβαση της 12ης Απριλίου στην καρδιά. Η κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας αμφισβητεί την εγκυρότητα αυτών των δημοσιευμάτων, ενώ και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη ότι είναι «ανακριβή» τα όσα γράφονται για την υγεία του ηγέτη της Βορείου Κορέας. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ