Κοσμος

Μπιλ Γκέιτς: Ο κορωνοϊός είναι ο «χειρότερος μου εφιάλτης»

Ο ιδρυτής της Microsoft παρομοίασε την πανδημία με «παγκόσμιο πόλεμο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπιλ Γκέιτς
Ο «εφιάλτης» του Μπιλ Γκέιτς © EPA/FRANCK ROBICHON

Ο Μπιλ Γκέιτς παρομοιάζει τον κορωνοϊό με «εφιάλτη» και «παγκόσμιο πόλεμο» και είναι έτοιμος να χρηματοδοτήσει αδρά την έρευνα για ένα εμβόλιο.

Ο ιδρυτής της Microsoft κι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, Μπιλ Γκέιτς, δήλωσε ότι η πανδημία του κορωνοϊού είναι ο «χειρότερος του εφιάλτης» και για αυτό είναι αποφασισμένος να χρηματοδοτήσει αρκετές έρευνες για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του ιού. Υπογράμμισε, μάλιστα, ο Μπιλ Γκέιτς πως δεν θα περιμένει για τη χρηματοδότηση την έγκριση των εμβολίων από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου η διανομή αυτών να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Σε συνέντευξή τους στους «Times» ο δισεκατομμυριούχος και αυτήν τη στιγμή ο μεγαλύτερος χορηγός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε ότι ήταν κάτι που τον απασχολούσε πολλά χρόνια τώρα το ποιες θα μπορούσαν να είναι οι συνέπειες μιας ιικής πανδημίας. Παρομοίασε μάλιστα την τρέχουσα κρίση με τον κορωνοϊό με «παγκόσμιο πόλεμο».

«Οτιδήποτε άλλο είναι περισπασμός. Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με πολλά πράγματα ταυτόχρονα», είπε ο Γκέιτς στη συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι η κρίση μοιάζει με παγκόσμιο πόλεμο «μόνο που σε αυτή την περίπτωση είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά». «Σε ταρακουνά πραγματικά σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση της άποψης για τη διακυβέρνηση, τη ζωή και του τι είναι σημαντικό. Νομίζω αυτή η γενιά θα σημαδευτεί για πάντα από τα όσα συμβαίνουν σε αυτή την πανδημία», σημείωσε ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

Μιλώντας για τα εμβόλια ο Μπιλ Γκέιτς σχολίασε: «Ευτυχώς όσοι ασχολούνται με την ανάπτυξη των εμβολίων δεν έχουν την προσδοκία να βγάλουν χρήματα από αυτήν την έρευνα. Γνωρίζουν ότι το κάνουν για το κοινό καλό και όφελος».

Ο Μπιλ Γκέιτς εκτιμά ότι περισσότερο θα πληγούν οι αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ υποστηρίζει πως ακόμη και στα ανεπτυγμένα κράτη, η οδύνη σε αυτούς με χαμηλότερο εισόδημα είναι δυσανάλογη και τραγική. «Αυτό είναι ισχυρό πλήγμα ενάντια στην προσπάθεια για μεγαλύτερη ισότητα στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στους Times.

Τέλος μίλησε για τη ζωή στο σπίτι με τη σύζυγο και τα παιδιά στην καραντίνα του Σιάτλ. Ανέφερε ότι μαζί με τη Μελίντα Γκέιτς διαλογίζονται καθημερινά και διαβάζουν μανιωδώς. Ο Αμερικανός μεγιστάνας θεωρεί ότι είναι ωραίο κατά κάποιο τρόπο ότι περνούν περισσότερο χρόνο με τα παιδιά, αλλά σχολιάζει ότι «τα παιδιά που πηγαίνουν στο κολέγιο δεν περίμεναν να είναι με τους γονείς τους τόσο πολύ» και καταλήγει: «Δεν νομίζω ότι η κατάστασή μας διαφέρει από των περισσοτέρων».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ