Κοσμος

Κουόμο: Από την Ευρώπη ο κορωνοϊός στη Νέα Υόρκη

Κριτική στον Τραμπ για την καθυστερημένη απαγόρευση των πτήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης πιστεύει ότι ο κορωνοϊός έφτασε στην πόλη του από την Ευρώπη
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης πιστεύει ότι ο κορωνοϊός έφτασε στην πόλη του από την Ευρώπη ©EPA/US ARMY/CPL. RACHEL THICKLIN HANDOUT

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης υποστήριξε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο κορωνοϊός έφτασε στην πόλη από την Ιταλία και όχι από την Κίνα.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, δήλωσε σήμερα, 24 Απριλίου, ότι ερευνητές καταδεικνύουν πως τα στελέχη του νέου κορωνοϊού εισήλθαν αρχικά στην πολιτεία του από την Ευρώπη, όχι την Κίνα. Παράλληλα υποστήριξε ότι οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που επέβαλε ο πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, εφαρμόστηκαν πολύ αργά για να περιορίσουν την εξάπλωσή της πανδημίας.

Ο Κουόμο επικαλέστηκε τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Northeastern, που εκτιμούν ότι περισσότεροι από 10.000 Νεοϋορκέζοι ενδέχεται να είχαν προσβληθεί από τη νόσο από την 1η Μαρτίου, όταν και ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα. Επισήμανε πως πιστεύει ότι η Ιταλία είναι η πιθανή πηγή προέλευσης.

Ο κυβερνήτης της αμερικανικής μεγαλούπολης σημείωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την απαγόρευση των ταξιδιών από την Κίνα τη 2α Φεβρουαρίου, έναν μήνα και πλέον αφού είχαν εμφανιστεί πληροφορίες σχετικά με μια επιδημία στην Κίνα, ενώ αποφάσισε να απαγορεύσει τα ταξίδια από την Ευρώπη τον επόμενο μήνα. Έως εκείνη τη στιγμή, ο ιός είχε εξαπλωθεί ευρέως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ενεργήσαμε δύο μήνες μετά το ξέσπασμα στην Κίνα. Όταν κοιτάζεις πίσω, άραγε υπάρχει κανείς να πιστεύει ότι ο ιός παρέμενε ήδη στην Κίνα περιμένοντάς μας να ενεργήσουμε δύο μήνες αργότερα;» διερωτήθη ο Κουόμο, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που παραχωρεί.

«Το άλογο είχε ήδη φύγει από τον σταύλο έως τη στιγή που εμείς κινηθήκαμε».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ