- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Με τον αριθμό κρουσμάτων και νεκρών να παραμένει σταθερός, η Γερμανία παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να είναι προετοιμασμένη για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού.
Απόλυτα προετοιμασμένη για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού είναι η Γερμανία σε περίπτωση που αυτό ξεσπάσει όπως τονίζουν αξιωματούχοι.
Μεγάλες άδειες αίθουσες που θα μετατραπούν σε νοσοκομείο σε μερικές εβδομάδες: στο Βερολίνο οι εργασίες στο εκθεσιακό κέντρο συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι η Γερμανία παράλληλα σχεδιάζει τη χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Στον χώρο αυτό θα μπορούν να νοσηλευθούν έως και 1.00 ασθενείς προκειμένου να απορροφηθεί το δεύτερο κύμα των κρουσμάτων κορωνοϊού για το οποίο προετοιμάζεται η Γερμανία, η οποία εμφανίζεται συχνά ως μοντέλο αντιμετώπισης της επιδημίας.
Τα νοσοκομεία είναι έτοιμα για μια νέα άνοδο των κρουσμάτων που ενδέχεται να εμφανιστεί αμέσως μετά την άρση του lockdown.
Υπάρχει «θεμελιώδης κίνδυνος οι μολύνσεις να αυξηθούν ξανά αν το σύνολο των περιοριστικών μέτρων αρθεί πρόωρα», σχολίασε την Τρίτη ο Λαρς Σάαντε αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.
Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Άαχεν, όπου διακομίστηκαν τα πρώρα σοβαρά κρούσματα κορωνοϊού, δεκάδες άδειες κλίνες αναμένουν.
«Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε με δυναμικό τρόπο», διαβεβαίωσε ο Γκέρνοτ Μαρξ διευθυντής του τμήματος εντατικής θεραπείας.
Αυτή τη στιγμή σχεδόν 13.000 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι κενές σε σύνολο 32.000 στη Γερμανία.
«Η Γερμανία είναι προετοιμασμένη για ένα δεύτερο κύμα», εξήγησε ο Γκέρανλτ Γκας πρόεδρος της γερμανικής ένωσης νοσοκομείων DKG.
Με 33,9 κλίνες στην εντατική θεραπεία ανά 100.000 κατοίκους, έναντι 8,6 στην Ιταλία και 16,3 στη Γαλλία, η Γερμανία ήταν ήδη εξ αρχής προετοιμασμένη για την πανδημία. Έκτοτε έχει αυξήσει τις ικανότητές της διενέργειας διαγνωστικών τεστ.
Η χώρα καταγράφει αυτή τη στιγμή ποσοστό θνησιμότητας μεγαλύτερο του 3%, χαμηλότερο από αυτό άλλων χωρών, ενώ το σύστημα υγείας της ποτέ δεν επιβαρύνθηκε.
«Τους επόμενους μήνες σκεφτόμαστε να διατηρήσουμε το 20% των κλινών μας με αναπνευστική υποβοήθηση διαθέσιμο, με δυνατότητα να κινητοποιήσουμε ένα 20% ακόμη σε διάστημα 72 ωρών αν υπάρξει δεύτερο κύμα και τα κρούσματα εξαπλωθούν», εξήγησε ο Γκας.
Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της σταδιακή αποκατάστασης της κανονικής λειτουργίας των νοσοκομείων, μετά την αναστολή των μη απαραίτητων χειρουργείων προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην έκτακτη κατάσταση.
«Γενικά τα νοσοκομεία μας είναι λιγότερο γεμάτα απ΄ό,τι συνήθως αυτή την εποχή του χρόνου», επεσήμανε.
Το δεύτερο κύμα της covid-19 ενδέχεται «να είναι πιο βίαιο» από το πρώτο, προειδοποίησε χθες Πέμπτη ο ιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν του πανεπιστημίου Σαριτέ του Βερολίνου μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NDR.
«Ο ιός θα εξακολουθήσει να εξαπλώνεται στη Γερμανία τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες και αυτό το καλοκαίρι», σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος προειδοποίησε για το ενδεχόμενο εμφάνισης κρουσμάτων του κορωνοϊού «παντού ταυτόχρονα».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
«Δεν θα λάβουν ούτε δεκάρα από εμάς», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Truth Social
Είχε απονεμηθεί από την πρώην υπουργό Εσωτερικών και πρώην κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα Κρίστι Νόεμ
Το συνολικό κόστος των εργασιών ανήλθε περίπου στα 16 εκατομμύρια δολάρια
Πρόκειται για το δεύτερο κύμα υψηλών θερμοκρασιών σε διάστημα μερικών εβδομάδων που χτυπάει τη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.