Κοσμος

Όρμπαν: Προ των πυλών η χαλάρωση της καραντίνας στις αρχές Μαΐου

«Δεν είμαι μεταξύ των πιο αισιόδοξων, αλλά δεν είμαι και απαισιόδοξος»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από τις επόμενες εβδομάδες θα χαλαρώσουν τα αυστηρά μέτρα της καραντίνα που επικρατεί στην Ουγγαρία όπως σημείωσε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Έτοιμη να χαλαρώσει το γενικό lockdown που επικρατεί στη χώρα είναι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας από τις αρχές Μαΐου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Ορμπάν δήλωσε πως οι νέοι κανόνες θα επικεντρώσουν στους ηλικιωμένους, τους ασθενείς και αυτούς που ζουν σε μεγάλες πόλεις, καθώς οι άνθρωποι αυτοί είναι δυσανάλογα εκτεθειμένοι στον κίνδυνο να νοσήσουν με κορωνοϊό.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας δήλωσε ακόμη πως αναμένει ταχεία οικονομική ανάκαμψη μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού και πρόσθεσε πως τα σχέδια της κυβέρνησής του για την ανάκαμψη θα επικεντρωθούν στην απασχόληση.

«Δεν είμαι μεταξύ των πιο αισιόδοξων, αλλά δεν είμαι και απαισιόδοξος», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοσταθμό. «Περιμένω μια ταχεία ανάκαμψη», τόνισε.

Η Ουγγαρία έχει παραμείνει σε lockdown περισσότερο από έναν μήνα, με αποτέλεσμα να χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, τις οποίες ο Ορμπάν είπε πως θέλει να αποκαταστήσει, προσθέτοντας πως αυτό είναι το πιο σημαντικό τμήμα των σχεδίων του για τη διαχείριση της κρίσης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ