Κοσμος

Κορωνοϊός: Κανένας θάνατος στη Νότια Κορέα για 24 ώρες

Για πρώτη φορά σε διάστημα ενός μηνός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός στη Νότια Κορέα
Βουδιστική τελετή σε ναό της Σεούλ © EPA/YONHAP

Κανένας θάνατος από κορωνοϊό στη Νότια Κορέα, για πρώτη φορά μέσα σε έναν μήνα. Απαραίτητη η επαγρύπνηση.

Για πρώτη φορά μέσα σε έναν μήνα το υπουργείο Υγείας της Νοτίου Κορέας βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι κανένας άνθρωπος δεν έχασε τη ζωή από τον νέο κορωνοϊό. Το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Νοτίου Κορέας (KCDC) ανακοίνωσε επίσης ότι καταγράφηκαν έξι νέα κρούσματα του κορωνοϊού, ο μικρότερος αριθμός περιστατικών της νόσου Covid-19 από τις 18 Φεβρουαρίου.

Όπως σχολιάζει δημοσίευμα στο βρετανικό δίκτυο BBC πρόκειται για μια αξιοθαύμαστη αντιστροφή της κρίσης σε μια χώρα που βρέθηκε αντιμέτωπη με έξαρση των κρουσμάτων της νόσου, ειδικά τον Φεβρουάριο.

Μέχρι στιγμής η Νότια Κορέα μετρά 240 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό. Ωστόσο, ο απολογισμός των απωλειών της είναι μακράν μικρότερος σε σχέση με τους θανάτους σε όμορες χώρες. Αξίζει να σημειωθεί, αναφέρει το BBC, ότι αυτό επιτεύχθηκε χωρίς να τεθεί η χώρα σε lockdown και χωρίς να ληφθούν πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις των πολιτών. Η Νότια Κορέα τήρησε μια «επιθετική» τακτική στη διάγνωση και στον εντοπισμό ασθενών του κορωνοϊού. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της ασιατικής χώρας τονίζουν ότι δεν έχει ακόμα έρθει η ώρα για πανηγυρισμούς ή χαλάρωση και ότι είναι αναγκαία η επαγρύπνηση. Υπογραμμίζουν ότι είναι αναπόφευκτο ένα νέο κύμα κρουσμάτων τουλάχιστον μέχρις ότου βρεθεί ένα αξιόπιστο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.