Κοσμος

Γέμισαν τα νεκροτομεία στο Εκουαδόρ - Σε φορτηγά ψυγεία οι νεκροί

Τραγική η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα της Λατινικής Αμερικής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επιστρατεύουν φορτηγά ψυγεία στο Εκουαδόρ για να βάλουν μέσα τους νεκρούς από κορωνοϊό - Γέμισαν τα νεκροτομεία.

Τοποθετημένα στη σειρά φορτηγά ψυγεία για τους νεκρούς από κορωνοϊό στο Εκουαδόρ, την ώρα που οι αρχές της χώρας πασχίζουν να βάλουν «φρένο» στην εξάπλωση του Covid-19.

Οι εικόνες είναι από κεντρικό πάρκο στην πρωτεύουσα Κίτο. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Ruptly, στα φορτηγά ψυγεία μπορούν να τοποθετηθούν προσωρινά έως και 200 σοροί. «Πρόκειται για κινητά νεκροτομεία» ανέφερε εργαζόμενος στις υγειονομικές υπηρεσίες του Εκουαδόρ, καθώς τα ψυγεία στα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από πτώματα.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό παραμένει τραγική στο Εκουαδόρ. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κάνει τον γύρο των social media οι εικόνες με τα πτώματα στη μέση του δρόμου και τα αυτοσχέδια φέρετρα από χαρτόνι για ασθενείς με κορωνοϊό που πέθαναν. Η κυβέρνηση της χώρας δέχεται δριμεία κριτική για τον τρόπο που χειρίζεται την κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το νέο site για τον κορωνοϊό της Athens Voice, οι νεκροί από Covid-19 στο Εκουαδόρ έχουν φθάσει τους 520, την ώρα που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 10.398.

Αυξάνονται οι νεκροί από κορωνοϊό στο Εκουαδόρ/© athensvoice.gr/koronoios

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ