Γάλλια: Πάνω από 10 εκατ. μισθωτοί σε καθεστώς μερικής ανεργίας
«Ο μισθός τους καταβάλλεται από το κράτος»
Σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό Εργασίας, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Γάλλοι μισθωτοί βρίσκονται σε καθεστώς μερικής ανεργίας.
Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια Γάλλοι μισθωτοί βρίσκονται σε καθεστώς μερικής ανεργίας.
Πρόκειται για εργαζόμενους κυρίως ιδιωτικού τομέα και όπως τόνισε η Γαλλίδα υπουργός Εργασίας, Μιριέλ Πενικό, είναι ένας «σημαντικός αριθμός».
«Σήμερα το πρωί στη Γαλλία υπάρχουν 10,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι ο μισθός των οποίων καταβάλλεται από το κράτος, από το υπουργείο Εργασίας, διότι βρίσκονται σε καθεστώς μερικής ανεργίας», εξήγησε η Πενικό στον ραδιοφωνικό σταθμό BFM Business.
Η ρύθμιση αυτή, που επιτρέπει στους μισθωτούς στη Γαλλία να λαμβάνουν το 70% του μικτού μισθού τους και το 84% του καθαρού μισθού τους, αφορά πλέον 820.000 εταιρείες, δηλαδή περισσότερες από 6 στις 10.
«Είναι σημαντικό, δεν έχει ξανασυμβεί στη χώρα μας», συνέχισε η υπουργός, προσθέτοντας ότι οι αριθμοί εξακολουθούν να αυξάνουν «μέρα με την ημέρα».
Η κρίση του κορωνοϊού ανάγκασε πολλούς κλάδους της οικονομίας να αναστείλουν τη δραστηριότητά τους, κυρίως αυτόν της εστίασης και της φιλοξενίας στον οποίο 9 στους 10 μισθωτούς έχουν τεθεί πλέον σε καθεστώς μερικής ανεργίας. Στον κλάδο των κατασκευών και των δημόσιων έργων το 93% των μισθωτών έχει τεθεί σε καθεστώς μερικής ανεργίας, εξήγησε η Πενικό.
Λόγω της επιδημίας δόθηκαν περίπου 3,2 εκατομμύρια άδειες στη Γαλλία, κυρίως σε ασθενείς εργαζόμενους ή σε αυτούς που ανήκουν σε «ευάλωτες» ομάδες, αλλά κυρίως κυρίως σε όσους χρειάζεται να φροντίζουν τα παιδιά τους τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά, ανακοίνωσε από την πλευρά της η υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας.
Εξάλλου τα δάνεια με εγγύηση του γαλλικού κράτους που έχουν δοθεί στις επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας στη διάρκεια της περιόδου της καραντίνας πλησιάζουν το ποσό των 40 δισεκ. ευρώ, δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL ο γενικός διευθυντής της κρατικής τράπεζας επενδύσεων Bpifrance Νικολά Ντιφούρκ.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε ανακοινώσει στις 16 Μαρτίου ότι το γαλλικό κράτος μπορεί να δαπανήσε έως 300 δισεκ. ευρώ για τα δάνεια αυτά.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χιλιάδες κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
«Δεν υπάρχει σχέδιο για απαγχονισμούς – Έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης», λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Tι αναφέρει η Ιρανή ακτιβίστρια
Ο 82χρονος τραγουδιστής κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και καταναγκαστική εργασία
Είναι η τέταρτη πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αμερικανοί και Βρετανοί εκκενώνουν βάσεις από τη γύρω περιοχή
Τα κύματα έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες σε ύψος 5 μέτρων
Πρόκειται για την πιο άμεση απειλή της Τεχεράνης προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Σε πρόχειρο νεκροτομείο κοντά στην Τεχεράνη
Όλο αυτόν τον καιρό επικρατούσε μια μορφή εφησυχασμού έναντι της ιρανικής θεοκρατίας. Τώρα επικρατεί αμηχανία.
Η συμμορία διέφυγε και η αξία της λείας δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή
Οι αποφυλακίσεις πολιτικών κρατουμένων, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς
Δεδομένων των κακών διατροφικών του συνηθειών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.