- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Την απόφαση να απεργήσουν για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες προστασίας από τον κορωνοϊό πήραν πάνω από 300 εργαζόμενοι της Amazon.
Βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊοί ζητούν περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι της Amazon που απεργούν.
Πρόκειται για «την πιο μεγάλη μαζική δράση εργαζομένων μέχρι στιγμής, την ώρα που η αγανάκτηση αυξάνεται εξαιτίας της αποτυχίας της επιχείρησης να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τη δημόσια υγεία από την επιδημία του κορωνοϊού», κατήγγειλε η συνομοσπονδία Athena σε ανακοίνωσή της.
Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται τρεις ημέρες μετά τη διαδικτυακή απεργία των μηχανικών της εταιρείας.
Ο αμερικανικός όμιλος διαδικτυακού εμπορίου κατηγορείται από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού ότι δεν προστατεύει επαρκώς τους εργαζόμενούς του, αλλά και ότι απέλυσε εργαζόμενους στις ΗΠΑ οι οποίοι ηγήθηκαν κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.
«Εδώ και εβδομάδες οι εργαζόμενοι στην Amazon (…) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στις αποθήκες», υπογράμμισε η Athena, κάνοντας λόγο για 130 αποθήκες στις οποίες οι εργαζόμενοι προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, σε κάποιες από τις οποίες υπάρχουν «περισσότερα από 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα».
«Κάθε ημέρα πρέπει να κάνουμε μια αδύνατη επιλογή: να πάμε στη δουλειά μας που δεν είναι ασφαλής ή να κινδυνεύσουμε να χάσουμε τον μισθό μας εν μέσω παγκόσμιας ύφεσης», εξήγησε ο Τζέιλεν Καμπ, εργαζόμενος στην πλατφόρμα της Amazon στο Ρόμουλους του Μίσιγκαν.
«Αντί να λάβει πραγματικά μέτρα για να προστατεύσει την υγεία μας, η Amazon προτιμά να υπεκφεύγει, να λέει ψέματα και να απολύει όσους μιλούν. Δεν θα εκφοβιστούμε. Η υγεία μας και αυτή όλων είναι πολύ σημαντική», πρόσθεσε.
Πριν δύο εβδομάδες η Amazon ανακοίνωσε τη διανομή εκατομμυρίων μασκών και τη διενέργεια ελέγχων στη θερμοκρασία των εργαζομένων της σε όλους τους χώρους εργασίας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Όμως σύμφωνα με την Athena, η εφαρμογή των μέτρων αυτών «αμφισβητήθηκε επανειλημμένα από εργαζόμενους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.