- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την απόφαση να απεργήσουν για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες προστασίας από τον κορωνοϊό πήραν πάνω από 300 εργαζόμενοι της Amazon.
Βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊοί ζητούν περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι της Amazon που απεργούν.
Πρόκειται για «την πιο μεγάλη μαζική δράση εργαζομένων μέχρι στιγμής, την ώρα που η αγανάκτηση αυξάνεται εξαιτίας της αποτυχίας της επιχείρησης να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τη δημόσια υγεία από την επιδημία του κορωνοϊού», κατήγγειλε η συνομοσπονδία Athena σε ανακοίνωσή της.
Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται τρεις ημέρες μετά τη διαδικτυακή απεργία των μηχανικών της εταιρείας.
Ο αμερικανικός όμιλος διαδικτυακού εμπορίου κατηγορείται από την αρχή της επιδημίας του κορωνοϊού ότι δεν προστατεύει επαρκώς τους εργαζόμενούς του, αλλά και ότι απέλυσε εργαζόμενους στις ΗΠΑ οι οποίοι ηγήθηκαν κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.
«Εδώ και εβδομάδες οι εργαζόμενοι στην Amazon (…) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στις αποθήκες», υπογράμμισε η Athena, κάνοντας λόγο για 130 αποθήκες στις οποίες οι εργαζόμενοι προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, σε κάποιες από τις οποίες υπάρχουν «περισσότερα από 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα».
«Κάθε ημέρα πρέπει να κάνουμε μια αδύνατη επιλογή: να πάμε στη δουλειά μας που δεν είναι ασφαλής ή να κινδυνεύσουμε να χάσουμε τον μισθό μας εν μέσω παγκόσμιας ύφεσης», εξήγησε ο Τζέιλεν Καμπ, εργαζόμενος στην πλατφόρμα της Amazon στο Ρόμουλους του Μίσιγκαν.
«Αντί να λάβει πραγματικά μέτρα για να προστατεύσει την υγεία μας, η Amazon προτιμά να υπεκφεύγει, να λέει ψέματα και να απολύει όσους μιλούν. Δεν θα εκφοβιστούμε. Η υγεία μας και αυτή όλων είναι πολύ σημαντική», πρόσθεσε.
Πριν δύο εβδομάδες η Amazon ανακοίνωσε τη διανομή εκατομμυρίων μασκών και τη διενέργεια ελέγχων στη θερμοκρασία των εργαζομένων της σε όλους τους χώρους εργασίας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Όμως σύμφωνα με την Athena, η εφαρμογή των μέτρων αυτών «αμφισβητήθηκε επανειλημμένα από εργαζόμενους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επιτήδειοι χρησιμοποιούν λογότυπα μεγάλων ΜΜΕ, όπως το Euronews, παραποιώντας αυθεντικά βίντεο
Οι πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες
Οι αποκαλύψεις για τη συμπεριφορά του προκαλούν μαζικές ακυρώσεις συνεργασιών
Περίπου 635 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία του μέχρι τη στιγμή του θανάτου του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Δείτε βίντεο από το σημείο της τραγωδίας
«Εμείς είμαστε εκείνοι που θα αποφασίσουμε πότε θα τελειώσει ο πόλεμος», διεμήνυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κίεβο στέλνει στρατιωτικούς σε Κατάρ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία για αντιμετώπιση ιρανικών drone
Αμερικανική παρέμβαση για να αποφευχθεί κλιμάκωση και πλήγμα στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν
Η ομάδα Homeland Justice ισχυρίζεται ότι απέκτησε emails βουλευτών και προειδοποιεί για αποκαλύψεις
Η φυγή από το ξενοδοχείο με σκάλες κινδύνου και SOS από κινητά - Διχασμένη η ομάδα
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου εκτιμά ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα μειώσει τις τιμές βενζίνης
Η Ιταλία απέκτησε σπάνιο πορτρέτο του Καραβάτζο για να αποτρέψει την αγορά του από ιδιώτες συλλέκτες
Απ’ ό,τι φαίνεται ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πετυχαίνει πάντα τους στόχους του
Ενδείξεις για σχέδιο παρεμπόδισης ναυσιπλοΐας εντοπίζουν οι ΗΠΑ-Μικρά σκάφη μεταφέρουν νάρκες
Στο νομοσχέδιο δεν περιλαμβάνονται εξαιρέσεις για τις περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας
Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς
Το Ιράν αντιδρά, αλλά δεν είναι τόσο ισχυρό όσο περιμέναμε, είπε ο επικεφαλής του Επιτελείου Στρατού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.