- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αισιόδοξος ο Σολτς για την αντιμετώπιση του χρέους του κορωνοϊού
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μίλησε για την πορεία του χρέους λόγω κορωνοϊού
Ρεαλιστικό είναι το σενάριο να καταφέρει να αντιμετωπίσει το χρέος του κορωνοϊού χωρίς να ξεπεράσει τα εγκεκριμένα όρια του χρέους στη Γερμανία.
Αρκετά αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς αναφορικά με το αν η Γερμανία καταφέρει να αντιμετωπίσει το χρέος του κορωνοϊού χωρίς να ξεπεράσει τα εγκεκριμένα όρια του χρέους.
Το κοινοβούλιο της Γερμανίας ανέστειλε για πρώτη φορά το «φρένο χρέους» της χώρας στις 25 Μαρτίου εγκρίνοντας έναν επιπλέον προϋπολογισμό 156 δισεκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού.
Η «Ομπρέλα Προστασίας της Οικονομίας» που ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση προέβλεπε επίσης κεφάλαια ύψους περίπου 600 δισεκ. ευρώ για την στήριξη εταιριών, εργαζομένων, ενοικιαστών, ανέργων. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται ακόμη να γίνουν προσωρινές επενδύσεις της κυβέρνησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Όταν ρωτήθηκε αν αυτά τα επιπλέον 156 δισεκ. ευρώ θα παραμείνουν το ανώτατο όριο του χρέους της Γερμανίας, ο Στολτς απάντησε στην εφημερίδα Welt am Sonntag: «Αν καταφέρουμε να μετακινήσουμε προς τα πάνω την οικονομική καμπύλη στο δεύτερο μισό του έτους, τότε ναι».
Ο Γερμανός υπουργός εξήρε εξάλλου το κοινωνικό σύστημα της χώρας το οποίο καθιστά εφικτή την παροχή μεγάλης στήριξης από το κράτος, όμως πρόσθεσε ότι μετά την κρίση ενδέχεται να υπάρξει αύξηση της φορολογίας για τα υψηλά εισοδήματα.
Ο Σολτς επεσήμανε ότι αν χρειαστεί, θα δοθούν οικονομικές ενισχύσεις και μετά το τέλος της καραντίνας.
«Στον σωστό χρόνο θα υιοθετήσουμε μέτρα για να ενισχύσουμε και πάλι την επιχειρηματικότητα. Αυτά τα μέτρα θα είναι όπως τα φαντάζονται οι οικονομολόγοι: στοχευμένα, ανάλογα με την περίπτωση και για περιορισμένο χρονικό διάστημα».
Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει μέτρα στήριξης και για τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και εστιατορίων.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο μικρός – και στο παρελθόν εξόχως προβληματικός – γιος του Τζο Μπάιντεν εξελίσσεται σε ένα νέο comeback kid, διαταράσσοντας τις εσωκομματικές και μη ισορροπίες
Διπλωματικός μαραθώνιος εν μέσω ισχυρισμών περί νέου αποκλεισμού της κρίσιμης θαλάσσιας διόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.