Κοσμος

Ο Τζο Μπάιντεν απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομπάμα θα διεκδικήσει την προεδρία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τη στήριξή του στον Τζο Μπάιντεν για το χρίσμα των Δημοκρατικών ανακοίνωσε στις ΗΠΑ ο Μπέρνι Σάντερς, έτσι, εκτός κάποιου συγκλονιστικού απροόπτου, ο αντιπρόεδρος του Ομπάμα θα βρεθεί απέναντι στον Τραμπ

Την επίσημη στήριξή του στον μέχρι πρόσφατα αντίπαλό του στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ο Μπέρνι Σάντερς, για να νικήσει, όπως είπε, «τον πιο επικίνδυνο πρόεδρο στη σύγχρονη ιστορία αυτής της χώρας».

«Σήμερα ζητώ από όλους τους Αμερικανούς, όλους τους Δημοκρατικούς, ανεξάρτητους και πολλούς Ρεπουμπλικάνους, να συνενωθούν με αυτή την εκστρατεία και να υπερασπίσουν την υποψηφιότητά σας (σ.σ.: του Τζον Μπάινετν), την οποία στηρίζω», δήλωσε ο γερουσιαστής από το Βερμόντ.

Την προηγούμενη Τετάρτη ο 78χρονος Σάντερς τερμάτισε την εκστρατεία του για το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου και σήμερα επικαλέστηκε το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού ως έναν λόγο για να συνασπιστεί το κόμμα.


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

«Απαντώντας» ο 77χρονος Μπάιντεν, ανάρτησε μια φωτογραφία στο twitter, μαζί με τον Σάντερς, που συνοδευόταν από την λέξη «Ενότητα». Επίσης, χαρακτήρισε τον Σάντερς «την πιο δυνατή φωνή για μια πιο δίκαιη Αμερική».

Ο Τζο Μπάιντεν θα πρέπει να οριστεί επίσημα υποψήφιος από το Δημοκρατικό κόμμα κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου του κόμματος, που αναβλήθηκε μέχρι τις 17 Αυγούστου λόγω της πανδημίας.