Κοσμος

Παρουσίασαν βίντεο 94χρονου ως την έξοδο του Μπόρις Τζόνσον από την εντατική

Στο βίντεο φαίνονται οι άνθρωποι του νοσοκομείου να χειροκροτάνε έναν ασθενή

Ellinika Hoaxes
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες έχουν αναρτηθεί άρθρα «με βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η έξοδος του Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, από την εντατική».

Ισχυρισμός: Βίντεο απαθανάτισε τη στιγμή που ο Μπόρις Τζόνσον βγαίνει από τη ΜΕΘ ενώ δέχεται χειροκρότημα από όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο.

Συμπέρασμα: Στο βίντεο παρουσιάζεται η έξοδος από νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου του 94χρονου Dennis Palmer μετά την ανάρρωσή του από τον COVID-19.

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

 

Σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες έχουν αναρτηθεί άρθρα με βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η έξοδος του Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, από την εντατική όπου και νοσηλευόταν. Όμως το βίντεο δεν έχει σχέση με τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Παραδείγματα: tanea.grin.grparallaxi.grdikaiologitika.grpronews.gr, κ.α.

Σύμφωνα με τα άρθρα, όταν εξήλθε ο Μπόρις Τζόνσον από την εντατική του νοσοκομείου St. Thomas δέχθηκε επευφημίες και χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους.

Στα άρθρα υπάρχει ενσωματωμένο το βίντεο που ακολουθεί:


Η προέλευση του βίντεο

Βίντεο που καταγράφει έξοδο ασθενούς από το νοσοκομείο, αναρτήθηκε στις 9 Απριλίου 2020 από τον επίσημο λογαριασμό που διαθέτει το Royal Free London στο Twitter. Σε αυτό βλέπουμε τη στιγμή όπου ένας 94χρονος, ο Dennis Palmer, φεύγει από το νοσοκομείο Barnet (που ανήκει στο Royal Free London) αφότου ανάρρωσε πλήρως από τον COVID-19. Η ανάρτηση έχει ως εξής:

Μετάφραση: «Παρακολουθήστε το προσωπικό του Νοσοκομείου Barnet που χειροκροτεί και επευφημεί τον 94χρονο ασθενή Dennis Palmer καθώς φεύγει από το νοσοκομείο μετά την ανάρρωσή του από τον COVID-19. Συγχαρητήρια στον Dennis και μπράβο σε όλους τους ήρωες στο Barnet που τον φρόντισαν!»
 
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes.